Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/70354/vu-technologiju-uostui-metu-mokslo-paslaugos-verslui-apdovanojimas/spausdinti/

VU Technologijų uostui – „Metų mokslo paslaugos verslui“ apdovanojimas

Publikuota: 2019-11-01 14:14
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vilniaus universiteto (VU) Technologijų uosto (angl. TechHub) projektui skirtas 2019 m. „Metų mokslo paslaugos verslui“ apdovanojimas ir Lietuvos verslo konfederacijos įvertinimas. Šių metų pavasarį pristatyta tarpfakultetinė VU iniciatyva yra pirmoji tokia Lietuvoje. Ja siekiama kurti unikalią platformą, skirtą inovacijoms ir tarpdiscipliniškumui plėtoti. Prie VU Technologijų uosto idėjos įgyvendinimo prisideda net aštuoni VU padaliniai: Ekonomikos ir verslo administravimo, Kauno, Komunikacijos, Matematikos ir informatikos, Medicinos, Teisės fakultetai, Gyvybės mokslų centras ir Verslo mokykla.

Metų paslauga verslui. Organizatorių nuotrauka
Metų paslauga verslui. Organizatorių nuotrauka

VU, turintis didžiausią šalyje mokslininkų ir studentų skaičių, rinkai gali pasiūlyti itin platų mokslinių idėjų spektrą, burti specifines, konkrečiai verslo problemai reikalingas komandas ir užtikrinti, kad kuriami sprendimai bus novatoriški ir turintys aukštą pridėtinę vertę.

„Džiaugiamės gavę šį apdovanojimą, kuris tik dar labiau pagrindžia šios bendradarbiavimo platformos ir mokslo, studijų ir verslo sinergijos poreikį. Tai yra pagrindinis mūsų iniciatyvos tikslas. Artimiausioje ateityje planuojame renginių ciklą, kuris suteiktų galimybę geriau suprasti verslo principus, kultivuoti idėjas, telktis į komandas ir kurti produktus ar naujus verslo modelius. Taip pat kursime dar glaudesnius ryšius su verslo partneriais“, – pasakoja VU Technologijų uosto vadovas Haroldas Petkus.

VU Technologijų uostas yra atviras visiems VU fakultetams, jų studentams ir mokslininkams, taip pat VU alumnams. H. Petkus skatina visus VU bendruomenės narius siūlyti idėjas ir prisidėti prie būsimų renginių organizavimo ar verslo problemų nagrinėjimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!