Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/70012/mokslininku-sajunga-svencia-30-meti-svarbiais-klausimais-nera-paisoma-musu-nuomoniu/spausdinti/

Mokslininkų sąjunga švenčia 30-metį: „svarbiais klausimais nėra paisoma mūsų nuomonių“

Publikuota: 2019-10-08 11:34
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT radijas, LRT.lt

Sukanka lygiai 30 metų, kai buvo įkurta Lietuvos mokslininkų sąjunga. Tai buvo Atgimimo laikotarpis, kai Lietuva kūrė savo nepriklausomos, demokratinės valstybės viziją ir į šį darbą aktyviai įsijungė akademinė bendruomenė.

R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.

Mokslininkų sąjungos pirmininkas Jonas Jasaitis atkreipia dėmesį, kad dabar svarbiais klausimais ne visada norima mokslininkų patarimo ir įžvalgų.

„Dabar į areną įėjo didžiulės minios klerkų, kurie įsivaizduoja, kad jie viską žino. Suprasti, kas mokslininkas nėra eilinė figūra, didžiajai daliai mūsų valdžios yra misija neįmanoma. Mes lakstome per 2–3 darbus, kad galėtume išgyventi, ieškome patys užsakymų. Bet kad iš mūsų prašytų ar bent kad būtų tariamasi ruošiant valstybės strategiją, to tikrai nėra“, – LRT RADIJUI sako Lietuvos mokslininkų sąjungos pirmininkas J. Jasaitis.

Lietuvos mokslininkų sąjunga įkurta 1989-ųjų spalio 7-ą dieną. Pirmuoju jos vadovu buvo išrinktas filosofas Bronius Kuzmickas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!