Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Naujienos » Mokslo naujienos Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

2019 rugsėjo 26-27 d. Vilniuje didžiausia mokslinių tyrimų įstaiga Lietuvoje Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC) ir Lenkijos Respublikos ambasada Lietuvoje kviečia į Lietuvos-Lenkijos Fizikos ir technologijų mokslinininkų konferenciją/dirbtuves.

2019-tieji metai – ypatingi Lietuvos ir Lenkijos valstybėms, nes šiemet minimas Liublino unijos 450-metis. Ši, abiems kaimyninėms valstybėms reikšminga sukaktis, paskatino FTMC organizuoti bendrą abiejų šalių mokslinę fizikų konferenciją, kurios tikslas – skatinti ir plėsti lietuvių – lenkų mokslininkų bendradarbiavimą.

Pasak konferencijos Mokslinio komiteto vadovo, FTMC direktoriaus prof. Gintaro Valušio, „Lietuvos – Lenkijos Fizikos ir technologijų konferencija/dirbtuvės“ yra abiems valstybėms svarbus, tęstinis renginys. Lenkijos ir Lietuvos mokslininkai fizikai visada palaikė kolegiškus ryšius, dirbo ties bendrais projektais ir nuolatos tarpusavyje dalijosi moksline patirtimi. Keli panašūs renginiai buvo organizuoti 1991 – 1996 m. Būtent tuomet lietuvių-lenkų mokslininkų tandemas buvo stiprus tarptautinių konsorciumų kūrimo veiksnys, kuriant europinių mokslinių programų paraiškas.

„Šiemet, minėdami Liublino unijos jubiliejų, nutarėme atgaivinti šią dvišalio fizikos ir technologijų srities mokslininkų bendradarbiavimo tradiciją, plėsti mokslinių projektų galimybes. Šiuo renginiu siekiame skatinti gerosios kaimynystės praktiką valstybiniu lygiu. Vilnius ir Varšuva yra labai arti vienas kito, mokslinės institucijos čia turi atnaujintą mokslinę infrastruktūrą. Ji – skirtinga, tačiau puikiai papildo viena kitą“, – sako FTMC direktorius prof. G. Valušis.

„Džiaugiuosi, kad mokslinis bendradarbiavimas tarp Lenkijos ir Lietuvos plečiasi, ir tikiuosi, kad šios konferencijos metu užmegzti kontaktai tarp Lietuvos ir Lenkijos akademinių bendruomenių bus ne tik neabejotina paskata keistis naujomis idėjomis, bet ir sukurs galimybę vykdyti bendrus mokslinių tyrimų projektus“, – teigia Lenkijos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska.

Iškilmingas „Lietuvos-Lenkijos Fizikos ir technologijų mokslinininkų konferencijos“ atidarymas ir pirmoji diena vyks 26 d. Valdovų rūmuose, Vilniuje. Atidaryme dalyvaus Lenkijos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska, LR Užsienio reikalų viceministras Neris Germanas, URM ir ŠMSM atstovai, Lenkijos ir Lietuvos mokslininkai.

Konferenciją pradės Vilniaus universiteto (VU) Istorijos fakulteto dekanas prof. Rimvydas Petrauskas pranešimu apie Liublino unijos reikšmę Lietuvos ir Lenkijos valstybėms praeityje bei šiuolaikiniame kontekste.

„XIV a. pabaigoje atsiradęs Lenkijos ir Lietuvos unijinis darinys buvo gana įprastas politinis įvykis vėlyvųjų Viduramžių Europoje.Tačiau Lenkijos ir Lietuvos unija buvo neabejotinai sėkmingiausia tarpvalstybinė unija. Lietuvai Lenkija visuomet buvo ir išlieka artima valstybe kaimyne, su kuria siejo ir tebesieja glaudūs kultūriniai, ir politiniai ryšiai. Bendravimas tarp mokslininkų ir intelektualų nuo seno buvo svarbus šalių suartėjimo kelias. Ir dabar tokie kontaktai, bendri projektai, renginiai yra svarbus tiltas, siejantis valstybes ir žmones,“ – pastebi VU prof. R. Petrauskas.

Pirmąją dieną konferencijos svečius bei dalyvius pradžiugins Lenkijos ir Lietuvos kompozitorių fortepijoninis koncertas, skambės F. Šopeno, V. Jakubėno ir G. Bacevicz kūriniai. Vėliau planuojama trumpa ekskursija Valdovų rūmuose ir bendra abiejų valstybių renginio svečių bei organizatorių fotosesija prie Jano Mateikos paveikslo „Liublino Unija“.

„Lenkijos – Lietuvos mokslininkams dirbant bendruose fizikos ir technologijų vystymo projektuose, atsiranda nauja erdvė sinergijoms. Mūsų ir kolegų Lenkijoje intensyvus mokslinis bendradarbiavimas atveria naujas galimybes tiek kuriant bendras mokslines paraiškas Europos Komisijai, tiek aukštos pridėtinės vertės produktų ar mokslinių paslaugų kūrimui ir vystymui tarptautiniu mastu“, – akcentuoja FTMC prof. G. Valušis.

„Tokie bendri renginiai kartu su Lietuva – gyvybiškai būtini mums, mokslininkams. Taip dalijamės žiniomis, gebėjimais, galimybėmis ir tobulinamės bei tobuliname mokslo pasaulį plačiąja prasme. Labai džiaugiuosi, kad turėsiu galimybę „gyvai“ pabendrauti su kolegomis Lietuvoje, dirbančiais toje srityje, kuri man įdomi. Mes esame kaimynai, turime stiprinti mokslinius ir kultūrinius ryšius“, – sakė Varšuvos universiteto Fizikos technologijų fakulteto dr. Agnieszka Semion. Pranešimą apie savo mokslinių tyrinėjimų sritį – Thz bangų optinių elementų pritaikymą odos vėžio diagnostikoje dr. A. Semion skaitys antrąją Konferencijos dieną.

Dvi dienas, rugsėjo 26 d. ir 27 d ., Lietuvos ir Lenkijos Fizikos ir technologijos mokslininkų konferencijoje dalyvaus, savo pasiekimais bei idėjomis dalinsis arti 50-ties abiejų valstybių mokslininkų. Konferencijos temos: puslaidininkių nanotechnologijos ir naujos medžiagos, nanoelektronika ir optoelektronika, pažangios fotonikos sistemos, nano – ir biofonika. Planuojama perskaityti daugiau nei 20 originalių mokslinių pranešimų, pristatyti 27 stendinius pranešimus.

Rugsėjo 26-tąją, pirmoji konferencijos diena vyksta Valdovų rūmuose, Katedros a. 4, Vilniuje.

Rugsėjo 27-tąją, antrąją konferencijos dieną, moksliniai pranešimai ir diskusijos vyks FTMC patalpose, Saulėtekio al. 3., Vilniuje.

Renginys vyks anglų kalba.

Vieno didžiausių Baltijos šalyse valstybinio mokslinių tyrimų centro FTMC mokslininkai, „LT-PL Fizikos ir technologijų konferencijos/dirbtuvių“ idėjos autoriai ir organizatoriai Lietuvoje, su kolegomis Lenkijoje bendradarbiauja ne vienerius metus. Šiuo metu FTMC vykdomas dvišalis projektas DAINA, kuriamos kelios tarptautinės bendros mokslinės paraiškos Europos komisijai. Nuo 2004-tųjų gyvuoja Montpellier, Varšuvos, Vilniaus ir Nižnij Novgorodo mokslininkų bendradarbiavimo tinklas „Puslaidininkių šaltiniai ir THz dažnių detektoriai“ (Semiconductor sources and detectors of THz frequencies), Varšuvoje vyksta projektas CENTERA.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Uždaryti komentarus
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama