Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/69611/mokslininkai-issiaiskino-kad-socialiniai-tinklai-veikia-sveikata/spausdinti/

Mokslininkai išsiaiškino, kad socialiniai tinklai veikia sveikatą

Publikuota: 2019-09-09 15:17
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Jungtinėje Karalystėje, Belfaste įsikūrusio Karalienės universiteto tyrėjai nustatė, kad socialinių tinklų naudojimas gali turėti didelę įtaką ne tik žmogaus elgesiui, bet ir jo sveikatai tiek trumpalaikiu, tiek ilguoju laikotarpiu.

Mokslininkai išsiaiškino, kad socialiniai tinklai veikia sveikatą

Mokslininkai atliko sistemingą 37 tyrimų, įskaitant 27 atsitiktinius kontroliuojamus tyrimus, analizę ir metaanalizę, ir tokiu būdu išsiaiškino socialinių tinklų naudojimo įtaką elgesiui ir sveikatai. Minėti tyrimai buvo atlikti 11-oje šalių nuo 1996 m. iki 2018 m. ir iš viso juose dalyvavo daugiau nei 53 tūkst. asmenų. Tyrimai apėmė tokius aspektus kaip seksualinis elgesys, piktnaudžiavimas narkotinėmis medžiagomis, rūkymo atsisakymas, dieta, fizinis aktyvumas, svorio metimas ir skiepai.

Mokslininkai nustatė, kad socialiniai tinklai turėjo didelę įtaką seksualinei sveikatai, piktnaudžiavimui alkoholiu ir bendrai tiriamųjų savijauta.

„Mes rekomenduojame mokslo bendruomenei peržengti individualius požiūrius, plėtoti ir išbandyti eksperimentus, kuriuose būtų taikomas neišnaudotas socialinių tinklų potencialas, siekiant pagerinti elgesį ir sveikatą“, – teigia tyrimo autoriai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!