Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/69097/jaunieji-tyrejai-is-lietuvos-tarptautiniame-mokslo-ir-technologiju-inovaciju-konkurse-uzeme-treciaja-vieta/spausdinti/

Jaunieji tyrėjai iš Lietuvos tarptautiniame mokslo ir technologijų inovacijų konkurse užėmė trečiąją vietą

Publikuota: 2019-07-29 18:55
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Kinijos Makao mieste įvykusiame tarptautiniame mokslo ir technologijų inovacijų konkurse CASTIC – didžiausiame Azijos šalyse – Lietuvos mokiniai užėmė trečiąją vietą. Konkursui jie buvo pateikę du projektus, ir abudu laimėjo apdovanojimus.

Autor. Viktorija Kalaimaitė, LMNŠC
Autor. Viktorija Kalaimaitė, LMNŠC

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos mokiniai Gabrielė Šimoliūnaitė ir Bronius Plačiukas apdovanoti už aplinkos apsaugos tyrimų srities darbą „Kitokios žaliavos popieriaus gamybai paieška“. Kinijoje mokiniai pristatė popierių, pagamintą iš plačialapio švendro (Typha latifolia) burbuolių. Tautvydas Ribinskas iš Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos pristatė chemijos srities darbą „Dirvinė karpažolė – ekologiška priemonė medienos apsaugai“. Vaikinas nustatė, kad šio Lietuvoje dažnai aptinkamo augalo ekstraktai gali būti naudojami medienai impregnuoti ir apsaugoti ją nuo mikrogrybų.

Lietuvos mokiniai varžėsi su jaunaisiais mokslininkais iš 50 pasaulio šalių. Šiemet į konkursą atvyko apie 900 dalyvių. CASTIC konkurse pristatomos mokslo ir technologijų naujovės, STEAM ugdymo pasaulinės tendencijos.

Lietuvos mokinių dalyvavimą konkurse organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Dalyviai atrenkami iš ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo prizininkų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!