Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/68841/finansuojama-perspektyviu-technologiju-pletra/spausdinti/

Finansuojama perspektyvių technologijų plėtra

Publikuota: 2019-07-09 19:14
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Mokslo ir verslo partnerystė įgauna pagreitį – bendruose projektuose bus komercinamos mokslo idėjos ir kuriamos perspektyvios technologijos. Visa tai prisidės prie inovatyvaus verslo augimo ir visuomenei aktualių problemų sprendimo ateityje.

Finansuojama perspektyvių technologijų plėtra

Naujos technologijos užterštam vandeniui valyti, pažangios ląstelinės terapijos artritui gydyti, 3D nano/mikro pluošto spausdinimo technologijos, saulės ir vėjo elektrinei skirti keitikliai, grįsti dirbtiniu intelektu, alergijų in vitro diagnostikai skirtų žymėtų antikūnų kūrimas, įvairios lazerių technologijos ir dar daugelis kitų bus vystomos artimiausiu metu Lietuvoje.

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, pasitelkus išorinius ekspertus, atrinko finansuoti 13 geriausių projektų, kurie buvo pateikti Technologinės plėtros projektų priemonės konkursui.

Bus finansuojami 5 Fizinių ir technologijų mokslų centro koordinuojami projektai, 3 Vilniaus universiteto, 3 Kauno technologijos universiteto, po 1 Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro projektą.

Naujas idėjas ketina įgyvendinti mokslininkai, kuriems padės inovatoriai iš pažangių šalies kompanijų. Projektuose dalyvauja šios įmonės: MB „Applied Symbio“, MB „Pažangiosios technologijos“, MB „Bioksa“, UAB „Atžalas“, UAB „Linteda“, UAB „Factobotics“, UAB „Imunodiagnostika“, UAB „Femtika“, UAB „Optolita“, MB „Ekosula“, MB „Terahercų technologijos“, UAB „Signeda“, UAB „Vegateksa“.

Į finansuotinų projektų sąrašą pateko 4 projektai iš biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srities ir 9 projektai iš technologijos mokslų srities.

Technologinės plėtros priemonės projektai finansuojami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšomis. Projektams įgyvendinti 2019-2020 m. planuojama skirti 1,15 mln. eurų. Iš viso konkursui buvo pateiktos 54 paraiškos.

Projektų metu bus sukurti technologiniai prototipai, kurie pasieks tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!