Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/67387/europos-gynybos-fondas-skirs-525-mln-eur-bendriems-moksliniu-tyrimu-ir-gynybos-pramones-projektams/spausdinti/

Europos gynybos fondas skirs 525 mln. EUR bendriems mokslinių tyrimų ir gynybos pramonės projektams

Publikuota: 2019-03-19 21:02
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

2018 m. birželio mėn. Europos Komisija pasiūlė visavertį Europos gynybos fondą, kuriam būtų skirta 13 mlrd. EUR. Dėl Fondo veiklos ES taps viena iš didžiausių investuotojų į gynybos srities mokslinius tyrimus ir technologijas Europoje, o pats Fondas veiks kaip novatoriškos ir konkurencingos pramoninės ir mokslinės bazės katalizatorius.

Šiandien Europos Komisija priėmė sprendimą pradėti vykdyti pirmuosius ES finansuojamus bendrus gynybos pramonės projektus, pasitelkdama Europos gynybos pramonės plėtros programą, pagal kurią numatyta skirti 500 mln. EUR bendram gynybos pajėgumų vystymui 2019–2020 m. Tarp prioritetinių veiklos sričių – dronų technologija, palydovinis ryšys, ankstyvojo perspėjimo sistemos, dirbtinis intelektas, kibernetinė gynyba, jūrų stebėjimas.

Taip pat šiandien Europos Komisija skelbia kvietimus teikti pasiūlymus pagal parengiamuosius gynybos srities mokslinių tyrimų veiksmus – 25 mln. EUR bus skirta moksliniams tyrimams elektromagnetinio spektro valdymo ir būsimų ardomųjų gynybos technologijų srityse. Šios dvi sritys įvardytos kaip gyvybiškai svarbios ilgalaikiam Europos technologiniam pranašumui ir nepriklausomumui išsaugoti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!