Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/67290/kviecia-teikti-kandidaturas-uzsienio-lietuviu-mokslo-premijoms/spausdinti/

Kviečia teikti kandidatūras užsienio lietuvių mokslo premijoms

Publikuota: 2019-03-12 17:43
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kviečia teikti kandidatus užsienio lietuvių mokslo premijoms. Premijų tikslas – skatinti išeivijos mokslininkus puoselėti lietuvybę ir siekti, kad jie garsintų Lietuvą, palaikytų glaudžius ryšius su Lietuvos mokslo bendruomene, aktyviai dalyvautų užsienio lietuvių bendruomenių veikloje.

Siūlymus dėl kandidatų gali teikti užsienio lietuvių bendruomenės, taip pat Lietuvos mokslo ir studijų institucijos ir mokslininkus vienijančios organizacijos. Šalyse, kuriose lietuvių bendruomenių nėra, paraiškas premijai gauti gali teikti patys mokslininkai.

Konkurse gali dalyvauti mokslo laipsnį ar pedagoginį vardą turintys lietuvių kilmės asmenys ir Lietuvos piliečiai, ilgiau nei trejus metus gyvenantys užsienyje.

Už tarptautinio lygio mokslo pasiekimus ir bendradarbiavimą su Lietuva šiemet numatoma skirti iki 5 premijų: už pastarojo dešimtmečio pasiekimus, viso gyvenimo nuopelnus, taip pat už mokslo pasiekimų ir patirties sklaidą. Premijos dydis – 3800 eurų.

Dokumentai konkursui priimami iki 2019 m. gegužės 15 d. Švietimo ir mokslo ministerija iškiliausiems užsienyje gyvenantiems lietuviams mokslo premijas skiria nuo 2007 m. Iki šiol premijas yra gavę 34 mokslininkai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!