Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/65882/seimas-po-svarstymo-pritare-siulymui-testi-konkursiniu-moksliniu-tyrimu-ir-eksperimentines-pletros-programu-finansavima/spausdinti/

Seimas po svarstymo pritarė siūlymui tęsti konkursinių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros programų finansavimą

Publikuota: 2018-11-13 17:18
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Seimas, 91 parlamentarui vieningai balsavus už, po svarstymo pritarė Mokslo ir studijų įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIIIP-2638(2), kuriomis siekiama užtikrinti teisinio tikrumo ir teisinio saugumo principus, akademinės bendruomenės teisėtus lūkesčius, Lietuvos mokslo tarybos finansinius įsipareigojimus, kad konkursinių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros programų ir nacionalinių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros programų finansavimas vyktų iki šių programų įgyvendinimo pabaigos.

Pasak projektą pristačiusio ūkio ministro Virginijaus Sinkevičiaus, įsigaliojus naujam Technologijų ir inovacijų įstatymui ir su tuo susijusiems Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimams, konkursinių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros programų (MTEP programų) ir nacionalinių MTEP programų finansavimas iš biudžeto lėšų turėtų būti tęsiamas ne ilgiau kaip iki šių biudžetinių metų pabaigos, nutrūkus finansavimui iš esmės nutrūktų ir LMT remiama veikla.

Svarstomu projektu siūloma, kad iki šio įstatymo įsigaliojimo dienos patvirtintos ir iš valstybės biudžeto asignavimų lėšų pradėtos finansuoti konkursinės mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros programos ir nacionalinės mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros programos būtų baigiamos vykdyti vadovaujantis jų patvirtinimo metu galiojusiais teisės aktais.

Pasak ministro, Seimui priėmus šią nuostatą nebus nutrauktas konkursinis finansavimas pagal šiuo metu galiojančias sutartis maždaug už 30–35 mln. eurų, nebus sutrikdyta visa Lietuvos mokslo tarybos konkursinio finansavimo veikla.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!