Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/64191/seimas-patvirtino-nauja-lietuvos-mokslo-tarybos-pirmininka-ir-du-jo-pavaduotus/spausdinti/

Seimas patvirtino naują Lietuvos mokslo tarybos pirmininką ir du jo pavaduotus

Publikuota: 2018-06-29 17:22
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos mokslo tarybai pirmininku tapo prof. habil. dr. Valdemaras Razumas. Jo pavaduotojai, vadovausiantys dviem ekspertų komitetams – Humanitarinių ir socialinių mokslų komiteto pirmininke paskirta Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Archeologijos katedros docentė dr. Justina Poškienė, Gamtos ir technikos mokslų komiteto pirmininku paskirtas Nacionalinio vėžio instituto Biomedicininės fizikos laboratorijos vedėjas prof. habil. dr. Ričardas Rotomskis. Tai šiandien nutarė Lietuvos Respublikos Seimas.

Seimas patvirtino naują Lietuvos mokslo tarybos pirmininką ir du jo pavaduotus

Nuo 2017 m. prof. V. Razumas buvo Tarybos valdybos pirmininkas, iki tol beveik dešimtmetį buvo Lietuvos mokslų akademijos prezidentas.

Tarybą sudaro 33 nariai: Tarybos pirmininkas, jo pavaduotojai, mokslinis sekretorius, komitetų ir valdybos nariai. Tarybos pirmininką ir jo pavaduotojus Vyriausybės teikimu tvirtina Seimas. Tarybos valdybos narius bei komitetų narius, mokslinį sekretorių – švietimo ir mokslo ministro teikimu tvirtina Vyriausybė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!