Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/63948/mokslininkai-nustate-kaip-pasitelkus-kompiuterio-pele-diagnozuoti-sunkias-ligas/spausdinti/

Mokslininkai nustatė, kaip pasitelkus kompiuterio pelę diagnozuoti sunkias ligas

Publikuota: 2018-06-12 17:37
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Kompiuterio pelės naudojimo ypatumai gali padėti diagnozuojant Parkinsono ir Alzheimerio ligas. Tyrėjai nustatė, kad tokie veiksniai, kaip drebantis kompiuterio pelės žymeklis gali būti ankstyvas šių ligų požymis.

Bendro Djuko universiteto ir „Microsoft“ projekto metu, dirbtinio intelekto pagalba buvo išanalizuotą 31 mln. užklausų paieškos sistemoje „Bing“. Mokslinio darbo autoriai sulygino žmonių, kurie domisi Parkinsono ir Alzheimerio ligų simptomais, elgesį, su kontroline grupe. Paaiškėjo, kad drebantis pelytės žymeklis, lėtas puslapių vartymas ir pasikartojančios paieškos internete gali būti ankstyvais šių ligų požymiais.

Autoriai pažymi, kad jų Parkinsono ir Alzheimerio ligų atpažinimo metodas nereikalauja medikų įsikišimo ar specialios įrangos. Mokslininkai tikisi, kad netrukus jiems pavyks šių rezultatų dėka sukurti paprastai naudojamą programinę įrangą, leisiančią nustatyti šias ligas anksčiau už apsilankymą gydymo įstaigose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!