Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/63216/iniciatyva-concert-japan-paskelbe-konkursa-mokslo-ir-inovaciju-projektams/spausdinti/

Iniciatyva „CONCERT-Japan“ paskelbė konkursą mokslo ir inovacijų projektams

Publikuota: 2018-04-10 12:15
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Norintiems bendradarbiauti ir užmegzti ryšius su Japonija mokslo ir inovacijų srityje, atsirado naujų galimybių. Europos interesų grupės iniciatyva „CONCERT-Japan“ skelbia konkursą tarptautiniams mokslo ir inovacijų projektams. Šio konkurso tematika – funkcinės akytosios medžiagos (ang. k. „Functional Porous Materials“), kurios labai svarbios nanotechnologijų ir nanomokslų srityje bei turi didžiules taikymo perspektyvas įvairiose pramonės šakose. Bendras šio konkurso biudžetas siekia 4,65 mln. eurų.

Europos interesų grupė „CONCERT-Japan“ – tai tarptautinė jungtinė iniciatyva, remianti mokslo, technologijų ir inovacijų bendradarbiavimo veiklas tarp Europos šalių ir Japonijos. Kilusi iš didžiausios Europos Sąjungos (ES) bendrosios mokslinių tyrimų, technologinės plėtros ir demonstracinės veiklos programos projekto, Europos interesų grupės (EIG) finansuojama iniciatyva „CONCERT-Japan“ šiuo metu jungia 9 valstybes partneres: Lietuvą, Japoniją, Ispaniją, Prancūziją, Čekiją, Vokietiją, Turkiją, Bulgariją ir Lenkiją. Konkurse tik šių šalių atstovai gali dalyvauti ir gauti finansavimą.

Norintiems dalyvauti konkurse, reikia suburti projekto konsorciumą iš trijų valstybių partnerių: vienas partneris turėtų būti iš Japonijos, kiti du – iš skirtingų Europos valstybių. Kiekviename projekte turi būti po 2 projektų lyderius (projekto koordinatorius) – vienas iš Japonijos, kitas – iš Europos pusės. Vertinant projektus, didelis prioritetas yra skiriamas tiems projektams, kurių konsorciumą sudaro partneriai iš daugiau nei 4 skirtingų valstybių.

Priklausomai nuo kiekvienoje šalyje finansuojančių institucijų taisyklių, šis konkursas yra atviras mokslo ir studijų institucijoms bei įmonėms. Kai kurios finansuojančios institucijos nustato maksimalią sumą, kurią gali skirti vienam projekto partneriui iš dalyvaujančios šalies. Kiekvienas partneris prieš buriantis į konsorciumą turi pasidomėti nacionalinėmis taisyklėmis, nurodytomis jungtiniame kvietimo tekste. Šiame konkurse inciatyva „CONCERT-Japan“ numato finansuoti 5 projektus, kurių trukmė iki trejų metų.

Pagal Lietuvos dalyvavimo ir finansavimo taisyklių aprašą, paraiškas gali teikti Lietuvos mažos, vidutinės ir didelės įmonės kartu su kitomis iniciatyvą finansuojančių šalių organizacijomis. Lietuvos įmonių atstovus finansuos Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA). Lietuva numato skirti dalyviams apie 100 tūkst. eurų.

Paraiškas konkursui galima teikti iki š. m. birželio 11 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!