Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/63168/lietuvos-mokslo-taryba-pradejo-tyreju-pritraukimo-programa/spausdinti/

Lietuvos mokslo taryba pradėjo tyrėjų pritraukimo programą:

Publikuota: 2018-04-05 18:21
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos mokslo taryba paskelbė paraiškų konkursą Lietuvoje vykdyti didelės apimties mokslinių tyrimų sumanios specializacijos kryptyse projektus, kuriems vadovautų aukšto lygio užsienio mokslininkai ir kitose šalyse dirbantys lietuviai mokslininkai.

Pasak Lietuvos mokslo tarybos pirmininko prof. Dainiaus H. Paužos, potencialas burti mokslinių tyrimų grupes Lietuvoje yra didžiulis. Lietuvos tyrėjų ryšiai su tarptautinį pripažinimą turinčiais lietuvių kilmės ir užsienio mokslininkais nusidriekę visame pasaulyje, turime išvystytas mokslinių tyrimų infrastruktūras, modernią tyrimų įrangą. Kviečiame geriausius protus sutelkti perspektyvią tarptautinę grupę, jai vadovauti, perduoti patirtį ar tyrimų metodus bei pasiekti reikšmingų mokslinių rezultatų.

Naudojantis Europos Sąjungos fondų lėšomis vienam „Protų pritraukimo ir reintegracijos (SMART)“ projektui numatoma skirti iki 1 mln. eurų. Finansavimas bus skiriamas aukštų ir pritaikomų mokslinės veiklos rezultatų projektams, kuriuos 4 metus vykdys Lietuvoje dirbsianti mokslinio tyrimo grupė. Joje gali būti tiek Lietuvos, tiek užsienio tyrėjai, jai vadovauti turi aukšto lygio užsienio mokslininkai bei kitose šalyse dirbantys Lietuvos mokslininkai. Į projektus bus skatinama įtraukti ir jaunuosius tyrėjus. Lėšos bus skiriamos ne tik moksliniams tyrimams, tyrimo grupės narių atlyginimams ir komandiruotėms, bet ir tyrėjų iš užsienio persikėlimo išlaidoms kompensuoti.

Paraiškos „Protų pritraukimo ir reintegracijos (SMART)“ konkursui priimamos iki 2018 m. gegužės 28 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!