Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/62869/europos-moters-inovatores-titula-pretenduoja-laimeti-farmacijos-imones-vadove-r-balanaskiene/spausdinti/

Europos moters inovatorės titulą pretenduoja laimėti farmacijos įmonės vadovė R. Balanaškienė

Publikuota: 2018-03-09 12:01
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vakar, tarptautinės moters dienos proga, Europos Komisija paskelbė 12 finalininkių, kurios pretenduoja laimėti Europos moters inovatorės titulą. Tarp 12 laimingųjų pateko ir Lietuvos atstovė, farmacijos įmonės UAB „Aconitum“ vadovė Rima Balanaškienė. Lietuva pirmą kartą pretenduoja laimėti tokį prizą. Tarp finalisčių – atstovės iš Ispanijos, Italijos, Prancūzijos, Austrijos, Jungtinės Karalystės. 9 finalistės, tarp jų ir lietuvė, varžosi Moters inovatorės kategorijoje. Kitos trys finalistės – kylančios moters inovatorės kategorijoje.

„Lietuva turi puikių pasiekimų medicinos ir farmacijos inovacijų srityje. Šis konkursas – tai aukštas Lietuvos kaip inovacijų šalies įvertinimas ir įrodymas, kad moterys gali imtis lyderės vaidmens, sėkmingai vadovauti aukštųjų technologijų bendrovėms ir pasiekti proveržį šioje srityje. Labai tikimės, kad pavyks laimėti moters inovatorės titulą“, – sako Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktorius Kęstutis Šetkus.

Europos Komisijos konkursas moterims novatorėms organizuojamas kasmet. Prizas skiriamas išskirtinių rezultatų inovacijų srityje pasiekusioms moterims, kurių pasiekimai jau yra ir rinkos dalis. Prizas įsteigtas siekiant visuomenei parodyti moterų verslininkių pasiekimus ir paskatinti daugiau moterų eiti jų keliu.

Šiais metais prizas bus skirtas 4 moterims: pirmos vietos nugalėtojai atiteks 100 tūkst. eurų, antros – 50 tūkst. eurų ir trečios – 30 tūkst. eurų ir kylančiai novatorei numatyta 20 tūkst. eurų.

Ši iniciatyva yra organizuojama pagal ES didžiausią mokslinių tyrimų ir inovacijų programą „Horizontas 2020“. Viena iš programą administruojančių institucijų Lietuvoje yra Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!