Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/62803/juodoji-skyle-gali-istrinti-visa-zmogaus-praeiti-ir-sukurti-jam-daugybe-begaliniu-ateiciu/spausdinti/

Juodoji skylė gali ištrinti visą žmogaus praeitį ir sukurti jam daugybę begalinių ateičių?

Publikuota: 2018-03-05 11:25
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Astrofizikai ne kartą tikino, jog jeigu žmogus patektų į juodąją skylę, jam baigtųsi prastai: gravitacija šviesos greičiu nutemptų jį į vienos dimensijos begalinę erdvę, kurioje didelė masė iš žmogaus padarytų, švelniai tariant, košę.

Visgi naujos studijos, atliktos Berklio universitete, atskleidė šiek tiek kitokią teoriją. Mokslininkai mano, jog žmogus ne tik galėtų išgyventi juodojoje skylėje, bet jo visa praeitis būtų tarsi ištrinta, prieš akis atsivertų daugybė ateičių, skelbia užsienio naujienų portalas „Indy100“.

Juodoji skylė gali ištrinti visą žmogaus praeitį ir sukurti jam daugybę begalinių ateičių?

Fizikas Peteris Hintzas tikina, kad į juodąją skylę patekęs asmuo pakeistų daugybė fizikos dėsnių ir, kaip tikėtina, išgyventų. P. Hintzas ir jo komandos tyrimas rodo, jog šalia vienas kito egzistuojanti vienuma ir begalybė gali sukurti zoną, kurioje žmogus būtų tarytum atjungtas nuo prieš tai atliktų veiksmų ir praeities bei neturėtų tikslios ateities.

Tai reiškia, kad jeigu žmogus visą tai išgyventų, jo praeitas gyvenimas ir atmintis būtų nušluoti ir atvertų duris daugybei galimų ateities variantų.

Mokslininkas teigia, kad juodųjų skylių viduje visos visatos taisyklės ir dėsniai negalioja. Juodosiose skylėse egzistuoja tik nežinomas gylis, nuo kurio nei radiacija, nei šviesa negali pabėgti. Fizikas tai pavadino kosmine cenzūra.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!