Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/6210/robotas-archeologas-isvyko-ieskoti-cheopso-kapo/spausdinti/

Robotas - archeologas išvyko ieškoti Cheopso kapo

Publikuota: 2006-12-07 09:18
Tematika: Mokslo naujienos
Autorius: Arsenij Gerasimenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Archeologai iš Egipto, Singapūro, Didžiosios Britanijos ir Honkongo, susirinkę tyrinėti aukščiausios Cheopso piramidės Egipte, nusprendė ritualinių salių ir pačios faraono laidojimo vietos paieškai naudoti nedidelį robotą.

Pirmasis etapas prasidės jau 2007 metų vasarį. 2002 metais vyko panašus tyrinėjimas pasitelkus robotą, tačiau šį kartą bus naudojama labiau išbaigta ir naujesnė roboto technologija, kuri, tikimasi, padės atskleisti faraono kapo paslaptį. Nedidelių robotų naudojimas archeologijoje leidžia vykdyti tyrimus be žmogaus įsikišimo, nebėra būtinybės kasti šachtas, skirtas leistis žmonėms į požemius.

Be to, ir legendinis faraonų prakeikimas negalės paveikti mechaninio roboto, kurio kamera filmuos vaizdo medžiagą, skirtą archeologijos tyrinėtojams. Istorija teigia, kad Cheopsas gyveno 2500 m. pr. Kr., o dabar, dėka aukščiausios Egipto piramidės, pavadintos jo vardu, žinomas kiekvienam moksleiviui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!