Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/61467/zeme-2-0-nasa-atrado-20-nauju-planetu-kuriose-gali-egzistuoti-gyvybe/spausdinti/

„Žemė 2.0“: NASA atrado 20 naujų planetų, kuriose gali egzistuoti gyvybė

Publikuota: 2017-11-03 08:14
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Mokslininkai skelbia aptikę 20 planetų, kuriose gali egzistuoti gyvybė. Tai rodo, kad Visatoje gali egzistuoti žymiai daugiau gyvenimui tinkamų planetų, nei buvo manoma iki šiol.

Nauji atradimai atkeliavo iš NASA zondo „Kepler“, tiriančio svetimus pasaulius ir siekiančio nustatyti, kurie iš jų gali ateityje priglausti žmoniją. Atrastos naujos planetos teikia vilties, jog jau netrukus gali būti atrasta „Žemė 2.0“.

Kai kurie iš šių pasaulių yra stebėtinai panašūs į mūsiškę Žemę ir neturi kardinalių skirtumų, kurie kliudytų gyvybės egzistavimui. Dalies planetų metai užtrunka panašiai kaip ir pas mus, vyraujančios temperatūros taip pat palankios gyvybės formavimuisi.

Labiausiai fantaziją žadinanti planeta pavadinta vardu KOI-7923.0. Joje, mokslininkų teigimu, yra didžiausia tikimybė aptikti nežemiškos formos gyvybę. Šioje planetoje metai trunka 395 dienas, jos dydis yra vos 3 proc. mažesnis nei Žemė, bet šioje planetoje yra kiek vėsiau nei pas mus.

Ši planeta šaltesnė, kadangi ji yra kiek atokiau nuo savosios saulės, o ir ši saulė yra šaltesnė nei mūsiškė. Bet tai nėra esminis skirtumas, kadangi greičiausiai KOI-7923.0 planetos šiltesnės planetos dalys yra labiau panašios į šaltesnius Žemės regionus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!