Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/59400/garsus-fizikas-hawkingas-siuncia-ispejima-zmonijai-turime-dar-100-metu/spausdinti/

Garsus fizikas Hawkingas siunčią įspėjimą žmonijai: turime dar 100 metų

Publikuota: 2017-05-11 09:26
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Vienas žinomiausių pasaulio mokslininkų anglų fizikas Styvenas Hawkingas pasaulio bendruomenei siunčią žinią – žmonija turi palikti šią planetą per artimiausią šimtmetį, kitaip ji labai realiai rizikuoja savo išlikimu.

„Žmonija turi rasti būdą ir palikti šią planetą per artimiausią šimtmetį, tai yra per XXII amžių, nes yra realus išnykimo grėsmės pavojus“, – TV laidoje teigė fizikas.

75-erių fizikas sako, kad pagrindinės priežastys, kodėl Žemėje galėtų išnykti gyvybė, yra kelios, tačiau pagrindinės jų – sparčiai kylantis ir sunkiai valdomas globalinis atšilimas, branduoliniai karai ar asteroidų smūgiai į planetą.

Tiesa, praėjusių metų lapkritį profesorius teigė, kad kiti skaičiavimai rodo, jog mūsų planeta galėtų „atlaikyti“ dar bent tūkstantį metų, tačiau tam reikia papildomų sąlygų ir išvengti masinių susinaikinimo priemonių karo atvejais.

„Mes turime ir toliau brautis į kosmosą, jį tyrinėti ir aiškintis visas įmanomas galimybes, nes kosmosas – žmonijos ateitis. Būtų sunku įsivaizduoti žmoniją šioje planetoje dar tūkstantį metų, todėl mąstyti apie ateitį šioje trapioje planetoje būtina“, – sakė S. Hawkingas.

Tai, kad žemė stipriai keičiasi, S. Hawkingo manymu, rodo prieš kelias dešimtis metų darytos nuotraukos, kuriose akivaizdžiai matomi mūsų planetai galintys būti pragaištingi pokyčiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!