Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/59266/kurs-mokslo-populiarinimo-centro-kaune-koncepcija/spausdinti/

Kurs mokslo populiarinimo centro Kaune koncepciją

Publikuota: 2017-04-28 18:16
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Kaune numatomo mokslo populiarinimo centro „Mokslo sala“ koncepcijai sukurti pasitelkiami Europos mokslo centrų ekspertai. Nemuno saloje planuojamame statyti mokslo ir inovacijų centre lankytojai galės susipažinti su žmonijos išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis.

Ekspertai iš penkių Europos šalių dalysis patirtimi apie naujausias ekspozicijų tendencijas ir mokslo centrų ypatumus, kuriuos būtų galima pritaikyti Kaune ir taip kuriamą centrą paversti patrauklia intelektualių šeimos pramogų vieta.

Kaip Nacionalinis mokslo ir inovacijų centras atrodys, jau nuspręsta. Tarptautinį „Mokslo salos“ architektūrinį konkursą laimėjo Ispanijos ir Australijos architektų biuras. Pagal šį projektą, dalis Nemuno saloje iškilsiančio muziejaus bus įkurta po žeme.

Veiklą mokslo ir inovacijų centras Kaune galėtų pradėti po poros metų. Skaičiuojama, kad viso projekto vertė siekia apie 23 mln. eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!