Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/57312/proverzis-naujo-tipo-akumuliatoriai-isikraus-per-sekundes-o-dirbs-kelias-dienas/spausdinti/

Proveržis: naujo tipo akumuliatoriai įsikraus per sekundes, o dirbs kelias dienas

Publikuota: 2016-11-27 19:05
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Mokslininkai, dirbantys Centrinės Floridos universitete (JAV) neseniai publikavo mokslinį darbą, kuriame aprašė akumuliatorių, kuris vos per kelias sekundes gali būti įkraunamas tiek, kad jo prikauptos energijos pakaktų kelioms dienoms, rašo telegraph.co.uk.

Didelės galios akumuliatoriuje yra daug superkondensatorių, galinčių kaupti didelius energijos kiekius. O atrodo jis kaip plona, maždaug nago dydžio lankstaus metalo plokštelė, kuri, anot mokslininkų, gali būti montuojama ir į telefonus, ir į elektrinius automobilius, ir į dėvimąją elektroniką.

O dar viena puiki šio akumuliatoriaus savybė – jis gali atlaikyti daugiau nei 30 000 krovimo ciklų. Įprastinis ličio jonų tipo akumuliatorius pradeda silpti jau po kelių šimtų ciklų – paprastai jie jau po 300–500 ciklų praranda apie 30 proc. savo talpos.

Neįprasta matyti tokių ličio jonų akumuliatorių, kurie iki visiško nusilpimo išlaikytų daugiau nei 1500 ciklų, tvirtina JAV mokslininkai. Tiesa, kitų specialistų vertinimais, dabar rinkoje naudojami akumuliatoriai gali išlaikyti iki 7000 įkrovimo/iškrovimo ciklų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!