Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/56712/nykstanti-riba-tarp-gyvybes-mokslu-ir-informaciniu-technologiju/spausdinti/

Nykstanti riba tarp gyvybės mokslų ir informacinių technologijų

Publikuota: 2016-10-12 13:13
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Eurodesk Lietuva

Inovatyvios medicinos draugija kviečia į renginį „Neuroniniai tinklai – nykstanti riba tarp gyvybės mokslų ir informacinių technologijų“, kuris susies gamtos mokslus, mediciną, neuromokslus ir informacines technologijas. Jame bus pristatytos vienos didžiausių inovacijų šiose srityse: „The Human Brain Project“ ir dirbtiniai neuroniniai tinklai.

Nykstanti riba tarp gyvybės mokslų ir informacinių technologijų

„The Human Brain Project“ – didžiausias Europos komisijos finansuojamas projektas, kurį mums pristatys vienintelė šiame projekte dirbanti lietuvė Vytauto Didžiojo universiteto ir Vilniaus universiteto docentė mokslų daktarė Aušra Saudargienė ir Suomijos Tamperės technikos universiteto profesorė Marja-Leena Linne.

Dirbtiniai neuroniniai tinklai („Machine/deep learning“) – pasaulyje jau dabar vadinama informacinių technologijų ir dirbtinio intelekto ateitimi. Mums juos ir pritaikymą įvairiose srityse dabar ir galimą pritaikymą ateityje pristatys Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto dėstytojas Mindaugas Eglinskas.

Renginys vyks Jungtiniame gyvybės mokslų centre, Vilniuje, 2016 m. spalio 25 d. 17:00.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!