Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/51127/new-horizons-zondui-naujas-issukis/spausdinti/

„New Horizons“ zondui – naujas iššūkis

Publikuota: 2015-09-01 10:46
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Po to, kai Jungtinių Amerikos Valstijų kosminis zondas „New Horizons“ liepos 14-ąją praskriejo pro Plutoną, dabar šiam kosminiam įrenginiui yra numatytas naujas uždavinys.

„New Horizons“ zondui – naujas iššūkis
(padidinti)

Kosminei odisėjai vadovaujanti komanda pasirinko kitą vietovę, kurią turėtų pasiekit „New Horizons“. Tai Koiperio juostoje esantis ledinių kosminių kūnų regionas, kuris skrieja pačiame Saulės sistemos pakraštyje. Būtent šią Koiperio juostos dalį „New Horizons“ bus pavesta ištirti.

Oficialiai šis regionas yra pavadintas 2014 MU69 vardu. Tai daug mažesnis kosminis vienetas nei nykštukinė planeta Plutonas. Beje, 2014 MU69 skrieja aplink Saulę maždaug už 1,6 milijono kilometrų nuo Plutono.

2014 MU69 buvo pasirinktas kaip naujas tyrimų objektas, kadangi tai padės sutaupyti daugiau degalų, nei tiriant kitus kosminius kūnus Koiperio juostoje. Jei viskas klostysis sėkmingai, tai užfiksuoti ir į Žemę perduoti vaizdai padės suprasti daug detalių apie Saulės sistemos pakraštį.

Tiesa, „New Horizons“ kosminei misijai vadovaujanti komanda dar negavo oficialaus pritarimo iš NASA. Tik gavus teigiamą atsakymą bus skirtas papildomas finansavimas bei tęsiama kosminė odisėja.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!