Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/49922/naujuose-iphone-pasiulyta-naudoti-skysta-antena/spausdinti/

Naujuose „iPhone“ pasiūlyta naudoti skystą anteną

Publikuota: 2015-05-22 19:13
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Mokslininkai iš JAV sukūrė anteną iš skysto lydinio, kuris valdomas jam paduodama elektros įtampa. Įrenginys gali būti naudojamas naujuose mobiliuose įrenginiuose.

Mokslininkai nustatė, kad priklausomai nuo įtampos, esančios tarp elektrolito ir skysto metalo, pastarasis pradeda judėti ir keisti savo padėtį kanale.

Visa tai leido tyrėjams skystą metalą naudoti kaip valdomą anteną. Mokslininkams pavyko priversti tokią anteną veikti tam tikrų darbiniu dažniu ir gauti krypties diagramą.

Naujuose „iPhone“ pasiūlyta naudoti skystą anteną

Antenos pagrindą sudaro galis (75 %) ir indis (25 %). Atsiradusi nedidelė teigiama įtampa priversdavo skystį tekėti kanalu ir didinti antenos aukštį, tuo tarpu neigiama įtampa anteną sumažindavo.

Mokslininkai pažymėjo, kad jų antena galėtų išspręsti „iPhone 4“ prasto signalo problemą, susijusią su tuo, kaip žmogus laiko telefoną rankoje. Mokslininkai mano, kad jų skystoji antena puikiai tiktų ateities mobiliuose įrenginiuose, taip pat ir būsimuose „iPhone“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!