Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/49525/microsoft-sukure-itin-tiksliai-gestus-atpazistancia-sistema/spausdinti/

„Microsoft“ sukūrė itin tiksliai gestus atpažįstančią sistemą

Publikuota: 2015-04-23 19:35
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Judesių atpažinimo technologija jau ne vienerius metus tobulinama mokslininkų iš „Microsoft Research“ padalinio. Iš pradžių buvo pristatytas valdiklis „Kinect“, skirtas „Xbox 360“, vėliau – „Xbox One“ variantas, o neseniai pamatėme ir papildytos realybės akinius „HoloLens“.

„Microsoft Research“ laboratorijose vyksta nuolatinis darbas, tobulinant judesių technologijas. Viena jų – tai naujausias pasiekimas rankos gestų atpažinimo srityje, pavadintas „Handpose“.

Sistema seka rankų gestus realiu laiku, tam naudojama vienintelė kamera su erdvės gylio atpažinimo technologija. Ji leidžia daug tiksliau atpažinti gestus, esant įvairiam apšvietimui ir skirtingam nuotoliui iki kameros.

„Microsoft“ sukūrė itin tiksliai gestus atpažįstančią sistemą

„Handpose“ naudoja sudėtingą net menkiausių rankos judesių atpažinimo algoritmą, gali jas fiksuoti, nepriklausomai nuo supančios aplinkos ir padėties kitų objektų atžvilgiu.

Sistema rankų judesius seka, kai atstumas sudaro nuo dešimčių centimetrų iki kelių metrų. Pavyzdžiui, tai leidžia ranka naudotis kaip nuotolinio valdymo pulteliu.

Tokia sistema gali būti naudojama virtualios realybės įrenginiuose, telefonuose ir planšetėse, taip pat asmeniniuose kompiuteriuose. Be to, „Handpose“ gali pasirodyti „Xbox One“ skirtame valdiklyje „Kinect“, kuris vis turi problemų su gestų atpažinimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!