Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/49117/interneto-itaka-moralei-neigiama-taciau-issilavinimui-teigiama/spausdinti/

Interneto įtaka moralei – neigiama, tačiau išsilavinimui – teigiama

Publikuota: 2015-03-23 20:21
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Internetas daugeliui iš mūsų tapo neatsiejama gyvenimo dalimi, tačiau pasaulyje dar daugybė vietų, kurių gyventojai dar tik pradeda įsisavinti žiniatinklį. Būtent tarp jų „Pew Research“ ekspertai atliko apklausą apie teigiamą ir neigiamą interneto įtaką.

Apklausa atlikta 32 besivystančios ekonomikos šalyse, ketinta išsiaiškinti interneto įtaką jų gyventojams. 42 % apklaustųjų pažymėjo, jog internetas daro neigiamą įtaką moralei, tuo tarpu teigiamai įvertino tik 29 %. Tai vienintelis aspektas, su kuriuo sutiko dauguma apklaustųjų visose šalyse.

Didžiausią teigiamą įtaką interneto daro švietimo srityje – taip mano du trečdaliai respondentų (64 %). Maždaug tokią pačią naudą apklaustieji mato apie asmeninių santykių ir ekonomikos sferas – atitinkamai 53 % ir 52 %.

Tyrimo autoriai pastebi, kad apklaustųjų požiūris nemažai priklauso nuo to, naudojasi jie Internetu ar nesinaudoja. Tarp interneto vartotojų daugiau ir tų, kurie nusiteikę pozityviai ir įžvelgia daugiau privalumų, nei trūkumų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!