Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/47161/ismanieji-telefonai-gali-padeti-sumazinti-stresa/spausdinti/

​Išmanieji telefonai gali padėti sumažinti stresą?

Publikuota: 2014-10-27 21:12
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Visi kartais patiria stresą ir nežino, kaip greitai su juo susidoroti, tačiau ar galite patikėti, kad vos 25 minutės mokomojo žaidimo mobiliajame telefone galėtų sumažinti šiuos nemalonius jausmus? Paprasta, įdomu ir visada po ranka.

Klinikinė psichologė Tracy Dennis teigia, kad daugelis susidūrę su stresu ar nerimu neieško pagalbos, nes mokslu paremtas gydymas reikalauja daug laiko, pinigų ir tam tikros drąsos, kadangi aplinkiniai neretai apsilankymą pas psichiatrą ar psichologą vertina neigiamai. Todėl galimybę sumažinti nerimą naudojant išmanųjį telefoną T. Dennis vertina kaip puikią alternatyvą įprastam gydymui, rašoma Medicalnewstoday.com.

​Išmanieji telefonai gali padėti sumažinti stresą?

Šiuo metu sukurta nauja programėlė, kuri remiasi kognityviniu požiūriu. Jo esmė – išmokyti žmogų ignoruoti suvokiamą pavojų ir nukreipti savo dėmesį į grėsmės nekeliantį objektą. Tyrėjai pristatė žaidimą „Personal Zen“. Jį žaisdamas turi stebėti du veidukus – ignoruoti piktą ir visada pastebėti linksmą ar neutralų bei suspėti pažymėti jo kelią. Tyrimas parodė, kad šis žaidimas iš tiesų padeda sumažinti nerimo ir streso simptomus, tačiau kol kas nėra aišku, kaip ši programėlė veiktų nerimo sutrikimą turinčius žmones.

Ateityje planuojama sukurti daugiau išmaniojo telefono programėlių, kurios galėtų papildyti įprastą psichologinių ar psichiatrinių sutrikimų gydymą, o tuo pačiu puikiai tarnautų asmeninėms žmonių reikmėms, siekiant pagerinti psichologinę sveikatą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!