Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/46766/mokslininkai-rado-paprasta-buda-kaip-objektus-paversti-nematomais/spausdinti/

Mokslininkai rado paprastą būdą, kaip objektus paversti nematomais

Publikuota: 2014-09-30 17:09
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Dauguma šiandien egzistuojančių optinio nematomumo technologijų remiasi sudėtingais sprendimais arba egzotiškomis medžiagomis. Be to, sukuriama iliuzija paprastai labai netvari: stebėtojui judant, objektai gana greitai tampa matomi.

Mokslininkai iš Ročesterio universiteto sugebėjo išspręsti abi šias problemas ir pasiūlė technologiją, kuri paslepia objektą, naudodama paprasčiausių linzių sistemą.

Jei linzės išdėstomos teisinga tvarka, šviesos spinduliai išlenkiami taip, kad tarp linzių esantys objektai stebėtojui iš išorės tampa nematomais. Taip pat nebėra būtinybės ieškoti optimalios vietos stebėjimui, todėl technologijos naudojimas yra paprastesnis, nei ankstesni analogai.

Reikia pastebėti, kad išradimas vargu, ar leis jį iš karto panaudoti kokių nors svarbių strateginių objektų maskavimui. Vis tik minėtas sprendimas galėtų būti naudojamas, pavyzdžiui, transporto priemonėse, kur naujoji technologija padidintų vairuotojų matymo lauką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!