Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/4664/apskritojo-stalo-diskusijoje-lietuvos-mokslininkai-ir-europos-komisijos-jungtinio-tyrimu-centro-atstovai/spausdinti/

Apskritojo stalo diskusijoje - Lietuvos mokslininkai ir Europos Komisijos Jungtinio tyrimų centro atstovai

Publikuota: 2006-06-15 09:29
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Birželio 16 d. 8.30 viešbutyje „Novotel“ (Gedimino g. 16, Vilnius) vyks Apskritojo stalo diskusija, kurios tema - bendradarbiavimo skatinimas tarp Europos Komisijos Jungtinio tyrimų centro (JTC) generalinio direktorato ir Lietuvos mokslo tyrimų institucijų.

Renginio tikslas – sutelkti dėmesį į mokslo tyrimų sritis, kurios yra strategiškai reikšmingos Lietuvai ir surasti būsimo bendradarbiavimo su JTC sąlyčio taškus. Dalyviai bus skatinami išsakyti savo nuomonę dėl ES 6-osios bendrosios mokslinių tyrimų, technologinės plėtros ir demonstracinės veiklos programos (BP) rezultatų ir identifikuoti galimas aktualias sritis ateities bendradarbiavimui prasidedant 7-ajai BP.

Susirinkusiuosius į diskusiją sveikins švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas, Europos Komisijos atstovybės vadovė Lietuvoje Laimutė Pilukaitė, JTC Valdybos tarybos pirmininkas Fernando Aldana. Pranešimus skaitys Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorė Danguolė Bublienė, JTC generalinis direktorius Roland Schenkel ir atstovas iš generalinio direktorato Dan Andree.

10.15 - 10.45 val. vyks spaudos konferencija, kurios metu žurnalistai galės užduoti klausimus JTC, Lietuvos mokslo tyrimų institucijų ir Švietimo ir mokslo ministerijos atstovams. Spaudos konferencijos metu bus nagrinėjami du bendradarbiavimo pavydžiai tarp JTC generalinio direktorato ir Lietuvos mokslo tyrimų institucijų. Tyrimų tematika: švari ir saugi energija, naminių gyvulių elektroninis žymėjimas siekiant užtikrinti sveikatą ir saugą.

10.45 val. prisistatys Lietuvos mokslo tyrimų institucijų atstovai, kaip potencialūs bendradarbiavimo partneriai, ir vyks interaktyvi diskusija, kuriai vadovaus Lietuvos atstovas JTC valdyboje, Lietuvos mokslo akademijos narys prof. habil. dr. Zenonas Rokas Rudzikas.

Diskusijoje dalyvaus: Vilniaus universitetas, Mykolo Romerio universitetas, Lietuvos miškų institutas, Fizikos institutas, Kauno medicinos universitetas, KTU Maisto institutas, Lietuvos energetikos institutas, KMU Biomedicininių tyrimų institutas, Aplinkos apsaugos agentūra, Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcija, Radiacinės saugos centras.

Renginį organizuoja EK Jungtinis tyrimų centras, Švietimo ir mokslo ministerija, Tarptautinių mokslo ir technologijų plėtros programų agentūra ir Lietuvos mokslų akademija. Daugiau informacijos apie renginį galite rasti: http://www.tpa.lt/Renginiai/JRC/LT/index.htm

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!