Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/46096/japonu-atradimas-pailgins-bateriju-ilgaamziskuma-iki-70-metu/spausdinti/

Japonų atradimas pailgins baterijų ilgaamžiškumą iki 70 metų

Publikuota: 2014-08-13 07:24
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos „Sharp“ ir Kioto universiteto (Japonija) mokslininkai sukūrė naują kompozitinę medžiagą, kuri tinkama naudoti šiandien plačiai naudojamuose ličio jonų akumuliatoriuose. Mokslininkai tikina, kad naujoji medžiaga leis tokiems akumuliatoriams gyvuoti net iki 70 metų.

Kaip ir daugelyje kitų tyrimų, atliekamų biologijos, genetikos ir medžiagotyros sferose, buvo naudojamas didelio produktyvumo rūšiavimo metodas. Jis numato, kad bandymų ir klaidų būdu vykdoma tūkstančių ryšių ir jų modifikacijų analizė, o jų metu siekiama rasti efektyviausius rezultatus.

Japonų atradimas pailgins baterijų ilgaamžiškumą iki 70 metų

Konkrečiu atveju mokslininkai daugiausia dėmesio skyrė medžiagos atominei struktūrai.

Nauja medžiaga buvo atrasta eksperimentų metu, o vėliau buvo panaudotas Sol-Gel procesas, kuris leidžia kietąsias medžiagas gauti iš mažų molekulių.

Naujojo akumuliatoriaus įkrovimo/iškrovimo ciklų skaičius yra 6 kartus didesnis (apie 25 tūkst.), nei dabartinėse ličio jonų baterijose. Galbūt mobiliems įrenginiams tai ir nėra labai svarbu (čia aktualiau kuo didesnė talpa), tačiau tokiuose dideliuose įrenginiuose, kaip elektromobiliai, nauda gali būti akivaizdi.

Naujoji medžiaga teigiamai įtakoja ir įprastų akumuliatorių gamybos procesą – produkcijos savikaina sumažėja, todėl progresas bus akivaizdus iš keliose plotmėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!