Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/4351/rytoj-prezidento-rumuose-bus-diskutuojama-apie-lietuvos-mokslo-bukle/spausdinti/

Rytoj Prezidento rūmuose bus diskutuojama apie Lietuvos mokslo būklę

Publikuota: 2006-05-09 14:18
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Rytoj, gegužės 10 dieną 13 valandą Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus iniciatyva įvyks apskritojo stalo diskusija „Ką pasiekėme ir ko siekiame?“.

Šios diskusijos metu numatoma aptarti 1996 metais Norvegijos mokslų tarybos ekspertų atliktą Lietuvos mokslo būklės įvertinimą. Švietimo ir mokslo ministerijos užsakymu pradėję tirti situaciją Lietuvos moksle, Norvegijos mokslų tarybos atstovai pateikė tyrimo rezultatus bei rekomendacijas.

Apskritojo stalo diskusijoje ketinama kalbėti apie tai, kokie pokyčiai įvyko per dešimt metų moksle, ar norvegų tyrimo rezultatai paskatino modernizuoti Lietuvos mokslą. Taip pat planuojama diskutuoti, kurios norvegų ekspertų rekomendacijos buvo įgyvendintos, kurios lieka aktualios ir šiandien, kaip šiuo metu yra vertinama Lietuvos mokslo būklė bei kokia mokslo raidos kryptis yra numatyta kitiems dešimčiai metų, ir kaip šio tikslo bus siekiama.

Diskusijoje dalyvaus Švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas. Pranešimus skaitys ir diskutuos Lietuvos mokslininkai, mokslo administratoriai ir mokslo politikos formuotojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!