Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/4103/panevezyje-siekiama-ikurti-mokslo-ir-technologiju-parka/spausdinti/

Panevėžyje siekiama įkurti Mokslo ir technologijų parką

Publikuota: 2006-04-13 10:32
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Panevėžio miesto savivaldybė

Vakar Panevėžio miesto savivaldybės taryba pritarė Panevėžio miesto mokslo ir technologijų parko (MTP) steigimo projekto paraiškos teikimui ES struktūrinių fondų paramai gauti, kartu įsipareigodama kofinansuoti ne mažiau 400 tūkst. Lt projekto išlaidų.

MTP įkūrimas numatytas Panevėžio miesto plėtros 2004-2013 m. strateginiame plane. Šiuo metu projektas jau pradėtas įgyvendinti. Gavus 179 tūkst. Lt subsidiją iš PHARE programos, rengiama galimybių studija ir techniniai projektai. Jie turėtų būti atlikti iki birželio mėnesio pabaigos.

Siekiant įgyvendinti MTP projektą, įkurta VšĮ Panevėžio mokslo ir technologijų parkas, jai suteiktos Savivaldybei priklausančios patalpos.

„Paraišką Lietuvos verslo paramos agentūrai Panevėžio miesto savivaldybės administracija teiks su partneriais - Kauno technologijos universiteto regioniniu verslo inkubatoriumi ir VšĮ Panevėžio mokslo ir technologijų parku, prašydama daugiau nei 8 mln. Lt paramos“, - sako Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Investicijų skyriaus vedėja Diana Žižiūnienė.

Planuojama, kad Panevėžio MTP sudarys verslo inkubatorius ir mokslinių tyrimų centras. Tikimasi, kad įkūrus MTP bus skatinamas bendradarbiavimas tarp regiono įmonių, besiorientuojančių į aukštąsias technologijas, ir akademinės visuomenės. Be to, MTP įkūrimas ir vystymas būtų vienas iš svarbiausių veiksnių, galinčių padėti sukurti ir pagerinti Panevėžio miesto ir regiono inovacinių technologijų demonstravimą, mokymą ir diegimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!