Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/4010/remiami-energetikos-tyrimu-projektai/spausdinti/

Remiami energetikos tyrimų projektai

Publikuota: 2006-04-04 11:15
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Šiaurės šalių energetikos tyrimų centras

Šiaurės šalių energetikos tyrimų centras skiria 75 mln. Norvegijos kronų (apie 33 mln. litų) energetikos tyrimų projektams remti. Tyrimai turi būti aktualūs bendrame Šiaurės šalių energetikos kontekste bei numatyti aktyvią komunikaciją su energijos vartotoju ir žinių sklaidą.

Parama bus skiriama penkių sričių projektams: energetikos rinkų integravimas, atsinaujinantys energijos šaltiniai, energijos efektyvumas, vandenilis kaip ateities kuras bei klimato pokyčių pasekmės energetikos sektoriuje.

Pabrėžiama, kad norint gauti paramą projektai turi numatyti gebėjimų ir įgūdžių tobulinimą, būti inovatyvūs ir remti verslo plėtrą. Šiaurės šalių energetikos tyrimų centras siekia sutelkti įvairias organizacijas bendram darbui bei skatinti konkurencingumą Baltijos ir Šiaurės šalyse.

Projekte turi dalyvauti partneriai bent iš trijų Šiaurės šalių (Danija, Švedija, Norvegija, Suomija ir Islandija). Baltijos valstybių ir Šiaurės vakarų Rusijos organizacijų dalyvavimas yra privalumas.

Projektų idėjų pateikimo terminas - š.m. gegužės 19 d. Projektų veikla turi būti planuojama 2007-2010 metams.

Šiaurės šalių energetikos tyrimų centras užsiima energetikos tyrimų veikla ir remia įvairias tyrimų programas nuo 1985 m. Centro tikslas yra remti ir vystyti Šiaurės šalių rinkos energetikos sektorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!