Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/3406/venu-skenavimas-naujas-zodis-biometrijoje/spausdinti/

Venų skenavimas - naujas žodis biometrijoje

Publikuota: 2006-02-06 09:21
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Critical Security

Kompanija „Luminetx“ sukūrė naują technologiją, leidžiančią identifikuoti žmones pagal jų venas.

Technologijos esmė yra žmogaus venų skenavimas infraraudonaisiais spinduliais, vėliau gautus duomenis apdorojant kompiuteriu. Venų skenavimo technologija pradžioje buvo kuriama tam, kad padėti gydytojams efektyviai aptikti ligonių venas injekcijoms. Tačiau dabar naujas kompanijos padalinys „Snowflake Technologies“ mėgina ją taikyti bankuose, saugomose patalpose, kaip biometrinės identifikacijos metodą.

„Mūsų venų struktūra yra absoliučiai individuali, ypatingai delne, - paaiškino generalinis „Luminetx“ direktorius Džimas Filipsas, konferencijoje „The Entertainment Gathering“. - Iš esmės tai yra tas pats, kas brūkšninis kodas. Mes paverčiame venas brūkšniniu kodu.“

Paprasti biometriniai įrankiai, tokie kaip pirštų antspaudų ar akies rainelės skeneriai, yra plačiai taikomi oro uostuose, taip pat visur, kur reikia panašios identifikacijos. Amerikos bei Europos specialistai ketina sukurti standartus tam, kad unifikuoti greitiai besivystančią industriją.

Deja, kai kurie seni instrumentai pasirodė nepatikimi. Klarksono universiteto mokslininkai aptiko, kad pirštų atspaudų skenerius galima apgauti, pademonstravus nuo stiklinės nuimtą piršto atspaudą, arba iš specialaus gipso sukurtą piršto modelį. Manoma, kad atkurti trimatį krauju užpildytos kraujotakos sistemos vaizdą bus kur kas sudėtingiau.

„Luminetx“ - ne vienintelė kompanija, pasiūliusi naudoti venų struktūrą kaip biometrinį įrankį. „Fujitsu“ jau išleido savo „Contactless Palm Vein Authentication“ sistemą ir pardavė Japonijoje daugiau nei 5000 įrenginių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!