Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/3386/ab-snaige-i-kauno-technologijos-universiteto-tyrimu-laboratorija-investavo-50-tukst-lt/spausdinti/

AB „Snaigė“ į Kauno technologijos universiteto tyrimų laboratoriją investavo 50 tūkst. Lt

Publikuota: 2006-02-04 12:21
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Snaigė, AB

Kauno technologijos universitete (KTU), respublikinės mokslinės konferencijos „Mokslas ir pramonė“ metu, atidaryta nauja AB „Snaigė“ bei KTU tyrimų laboratorija. Joje bus atliekami tarptautinių standartų reikalavimus atitinkantys šaldymo sistemų tyrimai bei bandymai. AB „Snaigė“ laboratorijos įkūrimui skyrė 50 tūkst. Lt.

Už AB „Snaigė“ skirtas lėšas laboratorija buvo aprūpinta modernia laboratorine įranga, kompiuteriais, demonstracinėmis priemonėmis ir baldais. Pasak AB "Snaigė" generalinio direktoriaus Mindaugo Šeštoko, bendrovė jau daugiau nei 10 metų bendradarbiauja su KTU, finansuoja čia vykdomus mokslinius tyrimus bei juos pritaiko gamyboje. „Naujos laboratorijos atidarymas yra abipusiai naudingo bendradarbiavimo su universitetu tąsa“, - teigia M.Šeštokas. AB „Snaigė“ yra viena iš nedaugelio Lietuvos įmonių skirianti didelę reikšmę moksliniams tyrimams ir jų rezultatų taikymui gamybos procesuose".

Kasmet moksliniams tyrimams bei bandymams AB "Snaigė" skiria apie 60-80 tūkst. Lt Bendradarbiaudama su universitetu bendrovė sumažino gaminamų šaldytuvų energijos suvartojimą bei savikainą, pagerino jų ergonomines savybes, perėjo prie pilnai ekologiškų, ES direktyvas atitinkančių šaldytuvų gamybos.

Praėjusių metų pabaigoje AB „Snaigė“ kartu su KTU pristatė buitinio šaldytuvo su integruotu kompiuteriu prototipą. Naujų šaldytuvų, kuriuos bus galima valdyti tiesiogiai arba internetu, gamybą ketinama pradėti maždaug po dvejų metų. Panaudojant pažangiausias AB „Snaigė“ konstruktorių ir KTU mokslininkų idėjas buvo sukurta ir įdiegta nauja šaldymo sistema su skirstomuoju vožtuvu. Naujoji sistema gerokai praplėtė gaminių funkcines galimybes bei leido taupyti elektros energiją.

Šiuo metu naujojoje KTU ir AB „Snaigė“ laboratorijoje kuriami ir bandomi naujos kartos, A+ energetinės klasės gaminiai su geresne sienelių izoliacija, kurie elektros energijos suvartos dar 30 proc. mažiau nei dabartiniai modeliai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!