Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/32207/irenginiai-gales-savarankiskai-pasalinti-gedimus/spausdinti/

Įrenginiai galės savarankiškai pašalinti gedimus

Publikuota: 2011-12-25 16:16
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Ilinojaus universiteto inžinieriai sukūrė įrenginių automatinio taisymo sistemą. Ši technologija po kelių mikrosekundžių leidžia įrenginiui funkcionuoti vėl.

Technologijos kūrėjai aiškina, kad augantys reikalavimai elektronikai verčia gamintojus vis daugiau prikišti į įrenginius aukštųjų technologijų turinių. Šiuolaikinių aparatų jau neįmanoma pataisyti lituokliu, kaip tai buvo daroma anksčiau. Plokštės tapo daugiasluoksnėmis, kaip ir mikroschemos. Todėl paprastas kontakto nutrūkimas gali išvesti iš rikiuotės brangų įrenginį.

Naujoji technologija šią problemą išsprendžia. Joje naudojamos skysto metalo kapsulės, kurių dydis neviršija 10 mikronų. Nutrūkus kontaktui, kapsulė plyšta, o gedimas pašalinamas beveik akimirksniu. Technologiją galima naudoti nuo procesorių iki akumuliatorių.

Kūrėjai teigia, kad šis išradimas gali ženkliai prailginti elektronikos tarnavimo laiką ir sumažinti aukštųjų technologijų šiukšlių kiekį, kurį labai sunku perdirbti pakartotiniam naudojimui.

Šiuo metu technologija dar neparuošta naudojimui ir artimiausiai metais vargu ar bus naudojama įprastuose įrenginiuose. Taip pat neaišku, kiek ši technologija pabrangins elektroniką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!