Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/2805/klimato-kaita-gali-pakeisti-europos-zemelapi/spausdinti/

Klimato kaita gali pakeisti Europos žemėlapį

Publikuota: 2005-12-07 10:22
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Europos aplinkos agentūra skelbia, kad besikeičiantis klimatas ateityje gali pakeisti ir viso žemyno žemėlapį. Pirmą kartą įvertinusi per 30 valstybių aplinkos būklę, agentūra konstatavo, kad Europoje tokio masto klimato pokyčių kaip dabar nebuvo penkis tūkstančius metų.

Specialistai palygino 25 Europos Sąjungos šalių, taip pat Bulgarijos, Islandijos, Lichtenšteino, Norvegijos, Rumunijos, Turkijos ir Šveicarijos aplinkos būklę. Kaip nerimą keliančią jie įvardijo žemyno biologinės įvairovės, jūrų ekosistemų, žemės ir vandens išteklių padėtį bei oro kokybę. Tačiau, anot jų, didžiausius pokyčius ateityje lems su klimato kaita susijusios problemos. Tęsiantis dabartinėms tendencijoms, per artimiausius dešimtmečius gali išnykti net trys ketvirtadaliai Šveicarijos sniegynų. Drauge su naujausiomis Europos aplinkos būklės perspektyvomis šiandien pristatomas ir panašus aplinkosaugos sritis apžvelgiantis leidinys apie Lietuvą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!