Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/23292/akademikas-nasa-erdvelaivi-uzgrobe-ateiviai/spausdinti/

Akademikas: NASA erdvėlaivį užgrobė ateiviai

Publikuota: 2010-05-15 15:38
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Ateiviai užgrobė NASA erdvėlaivį „Voyager 2“ ir naudoja jį bandydami susisiekti su Žeme, tvirtina NSO ekspertas.

Vokiečių akademikas Hartwigas Hausdorfas mano, kad priežastis, dėl kurios 1977 metais į kosmosą paleistas nepilotuojamas zondas „Voyager 2“ siunčia mokslininkus gluminančius signalus, yra ta, kad jį užgrobė nežemiškos būtybės, rašo telegraph.co.uk.

Akademikas: NASA erdvėlaivį užgrobė ateiviai
„Wikimedia Commons“ nuotr.

Nuo pat paleidimo „Voyager 2“ siuntė į Žemę duomenis, kuriuos mokslininkai tyrinėjo, tačiau šių metų balandžio 22 dieną informacijos srautas staiga pakito.

NASA tvirtina, kad taip nutiko dėl programinės įrangos gedimo skrydžio duomenų sistemoje, tačiau H. Hausdorfas mano, kad tai gali būti ateivių darbas. Tai esą rodo ir tai, kad kitos erdvėlaivio sistemos veikia be sutrikimų.

„Atrodo, lyg kažkas perprogramavo ar užgrobė zondą – taigi galbūt mes dar nežinome visos tiesos“, – Vokietijos dienraščiui „Bild“ teigė jis.

„Voyager 2“ gabena diską, kuriame įrašyti sveikinimai 55 pasaulio kalbomis. Jis numatytas tam atvejui, jei erdvėlaivis susidurtų su kitomis gyvomis būtybėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!