Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/22930/s-hawkingas-perspejo-vengti-kontaktu-su-nezemiskomis-civilizacijomis/spausdinti/

S. Hawkingas perspėjo vengti kontaktų su nežemiškomis civilizacijomis

Publikuota: 2010-04-27 14:07
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Žymus teorinės fizikos specialistas ir mokslo populiarintojas Stevenas Hawkingas perspėjo Žemės gyventojus dėl bendravimo su ateiviais iš kosmoso pavojaus, skelbia dienraštis „The Sunday Times“. Mokslininko manymu, bet koks kontaktas su nežemiškų civilizacijų atstovais gali baigtis tikra katastrofa.

S. Hawkingas pareiškė, kad nežemiškų civilizacijų egzistavimo Visatoje tikimybė yra „pakankamai didelė“. „Visatoje egzistuoja milijardai planetų, todėl man, kaip matematinio mąstymo tipo žmogui, visai nesunku padaryti prielaidą, kad kai kuriose iš jų egzistuoja gyvybė. Tačiau pagrindinis klausimas – ne tai, ar egzistuoja nežemiško proto atstovai, o tai, kokie jie yra iš tikrųjų“, - sakė mokslininkas dienraščiui.

Galaktikų spiečiai
Galaktikų spiečiai. NASA nuotr.

S. Hawkingo manymu, tolimose galaktikose gyvenantys nežemiškos gyvybės atstovai turėtų būti panašūs į paprasčiausius organizmus. Tačiau jis pabrėžė, kad Visatoje gali egzistuoti ir protingos būtybės, su kuriomis esą reikėtų vengti susisiekti visais įmanomais būdais .

„Jei ateiviai savo dideliais kosminiais laivais atvyks į Žemę, jie gali ją užgrobti ir įkurdinti čia savo kolonijas“, - perspėjo mokslininkas.

Pasak S. Hawkingo, ateivių iš kosmoso pasirodymas Žemėje turės kur kas didesnių pasekmių, nei, pavyzdžiui, Amerikos atradimas Kolumbo laikais. „O mes žinome, kad jo išsilaipinimas ne pačiu geriausiu būdu atsiliepė šio žemyno gyventojų gyvenimui“, - pareiškė mokslininkas.

Pasak dienraščio, S. Hawkingo mintys apie nežemiškų civilizacijų egzistavimą tapo naujo dokumentinio serialo pagrindu. Jis pirmą kartą bus parodytas šių metų gegužės mėnesį per „Discovery“ TV kanalą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!