Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/21737/karaliskasis-astronomas-ateiviai-gali-mus-stebeti/spausdinti/

Karališkasis astronomas: ateiviai gali mus stebėti

Publikuota: 2010-02-24 08:22
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Gali būti, kad ateiviai „stebi mus“ tokiu būdu, kurio žmonės nesuvokia, teigia Didžiosios Britanijos karališkasis astronomas, informuoja telegraph.co.uk.

Karalienės Karališkosios astronomų draugijos prezidentas lordas Martinas Reesas teigia, kad nežemiškos gyvybės egzistavimas gali būti už žmogaus suvokimo ribų. Pastarąjį teiginį mokslininkas padarė pasibaigus pirmajai nacionalinės mokslo akademijos konferencijai dėl nežemiškos gyvybės egzistavimo.

Karališkasis astronomas: ateiviai gali mus stebėti

„Jie gali mus stebėti ir mes tiesiog neatpažįstame jų. Problema ta, kad mes ieškome kažko labai panašaus į mus, darydami prielaidą, kad jie bent kažką turi panašaus, kaip kad matematika ir technologija“, - teigė M. Reesas.

„Aš manau, kad kažkur ten gali būti gyvybė ir intelektas tokių formų, kokių mes negalime suvokti. Taip pat kaip šimpanzės negali suprasti kvantinės teorijos, taip pat gali egzistuoti realybės, kuri yra už mūsų proto galimybių ribų, išraiškos“, - teigė mokslininkas.

Lordas M. Reesas sausio mėn. vykusios konferencijos „Nežemiškos gyvybės atradimas ir pasekmės mokslui ir visuomenei“ metu kėlė klausimą, ar ateivių atradimas sukeltų baimę, ar džiaugsmą Žemėje.

Žurnalui „Prospect“ mokslininkas teigė, kad dėl patobulintų teleskopų nežemiškos gyvybės atradimo galimybės yra „geresnės nei bet kada“.

Žymus pasaulyje „nežemiškos gyvybės medžiotojas“ dr. Frankas Drake’as konferencijos dalyviams teigė, kad satelitinė televizija ir „skaitmeninė revoliucija“ daro žmoniją nematomą ateiviams ir mažina į kosmosą perduodamų televizijos ir radijo signalų kiekį.

Šiuo metu aplink Žemę yra 50 šviesmečių pločio analogiškų televizijos, radijo ir radarų signalų sukurtas radiacijos „apvalkalas“. Nors signalai išplito pakankamai toli, kad galėtų pasiekti daugelį netoliese esančių žvaigždžių sistemų, dėl skaitmeninės technologijos atsiradimo jų skaičius sparčiai nyksta, teigia dr. F. Drake’as.

JAV „Nežemiško intelekto paieškos organizaciją“ įkūręs mokslininkas teigia, kad skaitmeninės televizijos signalai stebinčių ateivių rasei atrodytų kaip triukšmas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!