Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/18871/svietimo-ir-mokslo-ministerija-kviecia-kartu-kurti-siuolaikines-mokslines-bibliotekos-vizija/spausdinti/

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia kartu kurti šiuolaikinės mokslinės bibliotekos viziją

Publikuota: 2009-09-04 12:33
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija rengia apskritojo stalo diskusiją „Šiuolaikinė mokslinė biblioteka – moderniam mokslininkui ir visuomenei“. Diskusija vyks rugsėjo 8 d. 15 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salėje (A.Volano g. 2/7).

Diskusijos metu bus aptariamos problemos, su kuriomis susiduria Lietuvos mokslinės bibliotekos. Taip pat teikiami siūlymai, kaip pagerinti mokslinių bibliotekų darbą, kad jos galėtų adekvačiai atsakyti į šiandienos informacinės visuomenės keliamus iššūkius, kuo geriau tarnautų mokslininkams ir visuomenei.

Diskusijos dalyviai aptars šiuolaikinės mokslinės bibliotekos vizijas, Lietuvos mokslinių bibliotekų būklę ir užsienio šalių tendencijas. Bus kalbama apie mokslinės bibliotekos sampratos ir funkcijų kaitą, elektronines duomenų bazes, kultūros paveldo išsaugojimo problemas.

Diskusijoje dalyvaus bibliotekininkai, mokslininkai, visuomenės veikėjai, politikai, ekspertinių įstaigų ir ministerijų atstovai.

Tikimasi, kad diskusija apibrėš uždavinius, kuriuos turėtų atlikti planuojama galimybių studija dėl mokslinių bibliotekų sistemos modernizavimo.

Norintieji įsijungti į diskusiją ir prisidėti prie šiuolaikinės mokslinės bibliotekos vizijos kūrimo kviečiami savo siūlymus siųsti: info@smm.lt .

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!