Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/18845/prarastas-indijos-zondas-suksis-apie-menuli-iki-2012-m/spausdinti/

Prarastas Indijos zondas suksis apie Mėnulį iki 2012 m.

Publikuota: 2009-09-03 11:06
Tematika: Mokslo naujienos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Indijos kosmoso tyrimų organizacijos (ISRO) kosminis zondas „Chandrayaan-1“, ryšys su kuriuo nutrūko rugpjūčio 29 d., liks Mėnulio orbitoje dar apie 1000 dienų, pranešė ISRO atstovai.

Pasak jų, kaip ir buvo planuota, „Chandrayaan-1“ nukris į Mėnulį 2012 metais. Dar po metų Indija pradės savo antrąją Mėnulio tyrimų misiją „Chandrayaan-2“, rašo „Times of India“. Šį kartą bus paleistas ne tik naujas Mėnulio palydovas, bet ir Mėnulyje nusileisiantis mėnuleigis.

Iki prarandant ryšį su „Chandrayaan-1“ jis Mėnulio orbitoje skriejo 312 dienų. Pasak ISRO, palydovas atliko beveik visą numatytą tyrimų programą ir perdavė į Žemę daug vertingų duomenų.

Po „Chandrayaan-2“ misijos ISRO ketina užbaigti Mėnulio tyrimų programą ir sutelkti dėmesį į pilotuojamus kosminius skrydžius. Šių metų pradžioje Indijos kosmoso tyrimų organizacijos vadovai pristatė būsimojo pilotuojamo kosminio laivo konstrukcijos projektą. Juo galės skristi 3 Indijos astronautai, o pirmasis skrydis turėtų įvykti 2015 m. Indijos mokslininkai ir inžinieriai taip pat planuoja sukurti ir paleisti Marsą tirsiantį palydovą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!