Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/15238/apple-iphone-gelbsti-nuo-mikciojimo/spausdinti/

„Apple iPhone“ gelbsti nuo mikčiojimo

Publikuota: 2009-01-26 09:09
Tematika: Mokslo naujienos
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Mokslininkai, dirbantys Hollins Komunikacijų Tyrimų Institute, neseniai baigė pirmuosius „iPhone“ telefono kaip mikčiojimo terapijos gydymo įrenginio bandymus. Jie siekia sukurti programą, padėsiančią mikčiojantiems žmonėms sklandžiai kalbėti ne tik klinikinės terapijos metu, bet ir realiame gyvenime.

„Apple iPhone“ gelbsti nuo mikčiojimo

Programa, taikoma šios terapijos metu, buvo sukurta instituto mokslininkų. Veikimo principas paprastas: programa seka ir įvertina kalbančiojo balsą mikčiojimo gydymo terapijos metu. Šauniausia, jog ši programa padės žmonėms įvertinti savo kalbėseną kas dieną. Jie tą galės daryti parduotuvėje, restoranuose, traukinių stotyse ar verslo susitikimų metu. Ekrane akimirksniu matomas kalbėjimo įvertinimas, tad pacientas gali atsižvelgti į duomenis, tokiu būdu pasiekti geresnius sklandžios kalbos rezultatus.

„Apple iPhone“ telefonas pranoko bandymų lūkesčius. Pasak Hollins Komunikacijų Tyrimų Instituto vadovo daktaro Ronald L. Webster, telefono pateikiami duomenis mažai skiriasi nuo duomenų, gautų po klinikinių bandymų.

„Mūsų pacientai dabar turi dinamišką, virtualų ir lengvai naudojamą įrenginį, leidžiantį apskaičiuoti kaip sklandžiai kalba pašnekovas“, - sakė daktaras Webster, - „Taip pat prietaisas suteikia atsaką vartotojams ir kaupia terapijos progreso informacija, kuri anksčiau buvo saugoma tik instituto kompiuteriuose.

„iPhone“ telefonas institute bus reguliariai naudojamas kaip tyrimų įrankis šių metų liepos 26 dieną. Hollins Komunikacijų Tyrimų Institute žmonės gydomi nuo mikčiojimo, jie mokami netvarkingą raumenų darbą suvaldyti ir ugdomi įgūdžiai, leidžiantys taisyklingai valdyti liežuvi, žandikaulį, lupas, kvėpavimą ir kitus raumenis kalbėjimo metu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!