Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/12291/mokslininkai-sukure-nauja-autentifikacijos-pagal-paveikslelius-metoda/spausdinti/

Mokslininkai sukūrė naują autentifikacijos pagal paveikslėlius metodą

Publikuota: 2008-07-04 07:53
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Critical Security

Britų mokslininkai iš „Newcastle University“ sukūrė įdomią vartotojo autentifikacijos sistemą, naudojančią grafinius slaptažodžius. Sistemos principas - foninio paveiksliuko ir vartotojo piešiamų kringelių suderinimas.

Mokslininkai sukūrė naują autentifikacijos pagal paveikslėlius metodą

Kompiuterių mokslų dėstytojas Jeff Yan ir studentas Paul Dunphy pasiūlė unikalų sprendimą sensoriniams ekranams, kuris jų teigimu, užtikrina patogų slaptažodžio įsiminimą, o pats kodas yra 100 kartų saugesnis nei tekstinis slaptažodis. Iš pradžių vartotojas pasirenka paveikslėlį, kuris bus naudojamas kaip fonas įvedant kodinį paveiksliuką. Po to, uždėtame ant paveikslėlio tinklelyje vartotojas apveda jo kontūrus taip, kaip jam patogiau. Vėliau autentifikuojantis vartotojui reikės iš naujo apvesti tą patį kontūrą ir jam sutapus su saugomu duomenų bazėje, sistema nustatys vartotojo autentiškumą.

Ši technologija, pavadinta BDAS (Background Draw-a-Secret) jau realizuota „iPhone“ telefonams, nešiojamiems ir kišeniniams kompiuteriams. BDAS buvo pademonstruota Karališkosios mokslo mugės metu, o pristatymą rėmė „Microsoft“ tyrimų laboratorija, įsikūrusi Kembridže. „Microsoft“ taip pat aktyviai dirba multisensorinių ekranų taikymo srityje: dar gegužę buvo pranešta apie „Multi-touch“ palaikymą naujoje „Windows 7“ operacinėje sistemoje, be to, šis interfeisas galės dirbti su jau egzistuojančiais sensoriniais ekranais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!