Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/11846/lenkija-stabdo-inovaciju-instituto-steigima/spausdinti/

Lenkija stabdo inovacijų instituto steigimą

Publikuota: 2008-05-31 10:42
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

ES nesutarė, kur steigti Europos inovacijų ir technologijų institutą – vieną svarbiausių ES inovacijų ir mokslo projektų, mat Lenkija pasinaudojo veto teise. Tačiau tikėtina, kad Vengrijos sostinė Budapeštas bus ta vieta, kur įsikurs institutas. Taip gali atsitikti, kai prie šios temos Bendrijos atstovai grįš birželį, skelbia „EUobserver“.

Tapti instituto administracijos pagrindine buveine pretenduoja jau minėtas Budapeštas, Vokietijos miestas Jena, Lenkijos Vroclavas, Ispanijos Sant Kugat del Valles, o Slovakijos Bratislava ir Austrijos Viena sujungė pajėgas siekdamos įkurti bendrą objektą.

Slovėnijos atstovas atkreipė dėmesį, kad laimėtojas turėtų būti „nauja“ šalis narė, dar neturinti ES įstaigos. Atsižvelgiant į šiuos reikalavimus, tik Budapeštas turi realių galimybių tapti vieta, kur įsikurs Europos inovacijų ir technologijų institutas.

Mat Lenkijoje jau esama „Frontex“ – Europos operatyvaus bendradarbiavimo prie ES valstybių narių išorės sienų valdymo agentūros.

Anot vieno diplomato, 26 iš 27 ES narių rėmė Vengriją, tam nepritarė tik Lenkija. Lenkų delegacija teigia neturėjusi mandato patvirtinti galutinį susitarimą.

Europos inovacijų ir technologijų institutas turėtų padėti ES pasivyti didžiausias savo konkurentes JAV ir Japoniją.

Institutas savo lėšomis rems naujovių plėtrą ES.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!