Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/1023/naujas-dnr-analizes-metodas/spausdinti/

Naujas DNR analizės metodas

Publikuota: 2005-04-24 11:56
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Nobelio premijos laureatas iš Pietų Afrikos kilęs dr. Sidney Brenneris sugalvojo būdą, kaip greitai gauti informacijos iš tūkstančių žmonių genomų. Tai galėtų paspartinti ir ligų priežasčių bei gydymo būdų ieškojimus.

„Ligų tyrinėjimui nebūtina žinoti viską apie kiekvieną geną“, - sako jis. Anot jo, svarbiausia atskleisti su ligomis susijusių genų variacijas.

„Naujasis būdas suteiks galimybę jo naudotojams itin greitai rasti daug informacijos apie konkretaus geno variacijas visoje populiacijoje“, - aiškino autorius.

Vienas didžiausių pasaulyje mokslo tyrimų rėmėjų trestas „Welcome“ naujai susikūrusiai bendrovei „Population Genetics Technologies“ skyrė 1,1 milijono svarų sterlingų (apie 5,6 milijono litų) šiam metodui plėtoti. Tikimasi, kad jis padės geriau suprasti, kodėl žmonės skirtingai reaguoja į tuos pačius vaistus, ir kaip pasirinkti tinkamiausius konkrečiam asmeniui vaistus.

Naujosios bendrovės, įsteigtos Kembridže, Anglijoje, steigėjas dr. Samas Eletris tvirtina, kad minėto metodo taikymas užtikrins didžiulį šuolį tyrimuose, be to, išlaidų bus mažiau negu tiriant visą genomą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!