Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/9968/ibm-siulys-informacija-saugoti-internete/spausdinti/

IBM siūlys informaciją saugoti internete

Publikuota: 2007-12-04 11:00
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

Tarptautinė informacinių technologijų bendrovė IBM pristatė strategiją „Blue Cloud“, kuria sieks stambiose organizacijose populiarinti internetinę kompiuteriją. Spartūs serveriai ir didelės talpos duomenų saugyklos, dabar daugiausiai naudojamos elektroninio pašto ir duomenų keitimosi paslaugoms, ateityje bus naudojamos kaip pilnaverčiai kompiuteriai ir kitiems kasdieniams darbams atlikti.

Pasak IBM atstovų, „Blue Cloud“ technologijos visų pirma bus skirtos bankams ir kitoms didelėms korporacijoms, taip pat valstybės institucijoms. Būtent čia jau įgyvendinami bandomieji „Blue Cloud“ projektai.

Šiuo metu „Blue Cloud“ technologijas tobulina per 200 IBM mokslininkų įvairiose korporacijos tyrimų laboratorijose.

„IBM Lietuva" sisteminių produktų pardavimo vadovas Jonas Juodviršis teigia, kad ateityje „Blue Cloud“ sprendimai padės įvairioms įmonėms ir organizacijoms spręsti problemas, kylančias dėl didėjančių informacijos ir duomenų kiekių.

„Pavyzdžiui, bendrovės kasdieniam darbui reikalinga informacija bus saugoma talpiuose serveriuose ir darbuotojams prieinama iš bet kurio kompiuterio. Tai didelis žingsnis mobilesnio verslo link,“ – sako J.Juodviršis.

Pirmieji IBM „Blue Cloud“ produktai rinką turėtų pasiekti 2008 m. pavasarį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!