Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/9963/mokytojai-pries-wikipedia/spausdinti/

Mokytojai - prieš „Wikipedia“

Publikuota: 2007-12-04 09:31
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Sergejus ir Marina Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

JAV mokytojai pradėjo akciją, nukreiptą prieš interneto enciklopediją „Wikipedia“. Kai kuriose mokyklose priėjimas prie svetainės jau yra blokuojamas, kitur moksleiviai raginami ja nesinaudoti ruošiant pamokas.

Mokytojus neramina tai, jog mokiniai dažnai priima „Wikipedia“ kaip vienintelį informacijos šaltinį. Be to, skundžiamasi, kad mokiniams įvedus kokią nors užklausą paieškos svetainėje, vienu iš pirmųjų informacijos šaltinių visuomet yra pateikiama „Wikipedia“, todėl daugelis net nesivargina toliau ieškoti ir neaplanko netgi tų svetainių, kurios enciklopedijoje nurodytos kaip informacijos šaltiniai.

Pasak pedagogų, pagrindinė „Wikipedia“ problema yra ta, jog enciklopediją gali redaguoti visi norintys, todėl joje dažnai pasitaiko netikslumų, bet mokiniai ją priima kaip oficialų informacijos šaltinį. Pavyzdžiui, yra nurodomas puslapis apie Vietnamo karą, kuriame pateiktas netikslus karo aukų skaičius.

JAV mokytojai teigia, kad „Wikipedia“ galėtų būti svetainė, kurioje moksleiviai pradėtų temos tyrimą, bet ji neturėtų tapti vieninteliu ir pagrindiniu informacijos šaltiniu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!