Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/9782/asus-eee-pc-kompiuteris-jau-lietuvoje/spausdinti/

„ASUS Eee PC“ kompiuteris – jau Lietuvoje

Publikuota: 2007-11-09 11:16
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Acme kompiuterių komponentai, UAB

Didmeninės prekybos bendrovė „Acme kompiuterių komponentai“ pateikė paprastam pirkėjui skirtą 7 colių įstrižainės nešiojamąjį kompiuterį „ASUS Eee PC“. Šį įrenginį ypač paprasta valdyti, jis išsiskiria funkcionalumu ir universalumu. Mūsų šalyje bus prekiaujama „ASUS Eee PC 701 (4G)“ modeliu, kurį sudarys „Intel“ procesorius; 512 MB (DDR2) operatyvioji atmintinė; 4 GB SSD („Solid State Drive“) diskas; tinklo ir 802.11b/g bevielio tinklo valdikliai; 4 celių baterija (veikia 3,5 val.) bei „Linux“ operacinė sistema. Lietuvoje naująjį kompiuterį bus galima įsigyti už 1099 litus.

Eee PC – funkcionalus, įvairiapusis, vartotojui gerai pritaikytas nešiojamasis kompiuteris. Įrenginys greitai įsikrauna, juo paprasta naudotis (galima palyginti su buitiniu elektros prietaisu). Žodžiu, tai kompiuteris, apie kurį jau seniai svajojote: paprastas, funkcionalus ir galingas.

Eee PC – funkcionalus ir produktyvus įrankis. Į šį kompiuterį įdiegtas bevielio ryšio valdiklis, jame veikia interneto kamera ir mikrofonas (bevieliu būdu galima rengti vaizdo konferencijas). Eee PC multimedijos galimybės vartotojui suteikia pramogų laisvę – šiuo įrenginiu galima žiūrėti vaizdo filmus ir paveikslėlius, klausytis muzikos, skaityti elektronines knygas, rašyti interneto dienoraščius (blog), į internetą įkelti nuotraukas bei vaizdo filmus. Eee PC – puikus pagalbininkas mokantis, dirbant ir pramogaujant.

Į Eee PC kompiuterį įdiegta Linux operacinė sistema (galima įdiegti ir Windows XP). Šio kompiuterio grafinę sąsają galima suskirstyti į du lygius: paprasto vartotojo (skirtas žmonėms, kompiuteriu besinaudojantiems pirmą kartą) ir patyrusio vartotojo (suteikiama daugiau funkcionalumo).

Iš pirmo žvilgsnio Eee PC atrodo kaip įprastas nešiojamasis kompiuteris, tačiau yra maždaug perpus mažesnis, be to, ne tik kompaktiškas, bet ir patvarus. Dėl SSD (Solid State Drive) disko (naudojama Flash atmintinė) šiam kompiuteriui nebaisūs jokie smūgiai ar sukrėtimai. Naujasis įrenginys ypač lengvas (sveria mažiau nei kilogramą), tad puikiausiai tiks kelionėms.

Techniniai duomenys
Modelis Eee PC 701 (4G)
Ekranas ● 7”
Procesorius ● Intel Mobile CPU
Operacinė sistema ● Linux (Windows XP compatible)
Tinklas ● Ethernet
Bevielis tinklas ● 802.11 b/g
Operatyvioji atmintinė ● 512 MB (DDR2)
SSD (Solid-State Disk) diskas ● 4 GB
Interneto kamera ● 0,3 mln. taškų
Garsas ● Hi-Definition Audio ● stereogarsintuvai ● mikrofonas
Baterija ● 4 celių; 5200 mAh; 3,5 val.*
Svoris ● 0,92 kg
* Veikimo trukmė, atliekant įprastas biuro užduotis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!