Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/91247/samas-altmanas-kuria-pasauline-koalicija-kad-butu-sukurta-dirbtiniam-intelektui-reikalinga-infrastruktura/spausdinti/

Samas Altmanas kuria pasaulinę koaliciją, kad būtų sukurta dirbtiniam intelektui reikalinga infrastruktūra

Publikuota: 2024-04-13 09:13
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

„OpenAI“ įkūrėjo Semo Altmano iniciatyvos jau neapsiriboja atskiromis įmonėmis ir šalimis – jis keliauja po pasaulį ir kuria pasaulinę koaliciją, kurios tikslas – sukurti dirbtinio intelekto sistemoms reikalingą infrastruktūrą.

Samas Altmanas kuria pasaulinę koaliciją, kad būtų sukurta dirbtiniam intelektui reikalinga infrastruktūra
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Be JAE, verslininkas veda derybas su Vakarų šalių ir JAV atstovais.

Sunku tiksliai pasakyti, kokią formą ši iniciatyva įgis ateityje, tačiau gerai informuoti šaltiniai agentūrai „Bloomberg“ sakė, kad Altmanas ragina verslininkus ir politikos formuotojus visame pasaulyje įsitraukti į brangios ir sudėtingos infrastruktūros, padėsiančios greičiau kurti dirbtinio intelekto sistemas, kūrimą.

Pramonei reikia ne tik kurti komponentų gamybos įmones, bet ir naujų duomenų centrų bei energijos šaltinių.

Šią savaitę Altmanas susitiko su investuotojais ir pareigūnais iš JAE, prieš tai kalbėjosi su kelių Vakarų šalių atstovais, o savaitės pabaigoje turėtų dalyvauti derybose Vašingtone.

Anksčiau buvo pranešta, kad Altmanas puoselėja idėją pastatyti dešimtis moderniausių įrenginių, kuriuose būtų gaminamos mikroschemos skaičiavimo greitintuvams, ir bando šiam projektui pritraukti Artimųjų Rytų investuotojų lėšų.

Dabar jis pasirengęs aptarti susijusios infrastruktūros – duomenų apdorojimo centrų ir elektrinių, galinčių aprūpinti juos reikiamu energijos kiekiu, kūrimą.

„OpenAI“ atstovai apsiribojo pažadu pateikti daugiau informacijos vėliau.

Altmano teigimu, pigesnės saulės elektrinės arba branduolių sintezės energijos šaltiniai galėtų išspręsti pagrindinių duomenų centrų aprūpinimo energija problemą.

Manoma, kad per artimiausias 24 valandas Vašingtone planuojamas Altmano susitikimas su JAV pareigūnais bus skirtas aptarti nacionalinio saugumo ir infrastruktūros plėtros klausimus, būtinus JAV lyderystei dirbtinio intelekto srityje išlaikyti.

JAV pareigūnams taip pat gali kelti nerimą Semo Altmano noras pritraukti arabų investuotojų lėšas esamoms problemoms spręsti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!