Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/90996/skaitmeniniu-breziniu-naudojimas-qgis-programoje-planuojant-ukine-veikla-miskuose/spausdinti/

Skaitmeninių brėžinių naudojimas QGIS programoje planuojant ūkinę veiklą miškuose

Publikuota: 2024-03-22 19:24
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Visus miškotvarkos projektų rengėjus bei kitus miškų specialistus Valstybinė miškų tarnyba kviečia žiūrėti nuotolinius mokymus apie atvirojo kodo geografinės informacinės sistemos QGIS naudojimą planuojant ir projektuojant ūkinę veiklą miškuose.

Programa QGIS naudojama GIS duomenų peržiūrai, duomenų įvedimui, GIS analizei ir sudėtingų žemėlapių pristatymams, atlasams bei ataskaitoms rengti.

Su programos galimybėmis miškotvarkos projektų rengėjus ir Valstybinės miškų tarnybos darbuotojus supažindina VĮ Valstybinių miškų urėdijos GIS ir geodezijos skyriaus GIS ir kartografijos grupės vyresnioji specialistė mokslų daktarė Ina Bikuvienė. Dėstytoja pristato programos darbo aplinką, pagrindinius įrankius, demonstruoja prisijungimo prie išorinių duomenų šaltinių galimybes. Taip pat dalyviai supažindinami su naudojamais geografinių duomenų formatais, išorinių duomenų prijungimo galimybėmis, naudojamais geometriniais objektais, jų redagavimo įrankiais, transformacijos galimybėmis.

Mokymais siekiama, kad miškotvarkos projektų rengėjai ir kiti miškų specialistai turėtų reikiamas kompetencijas naudoti skaitmeninius GIS duomenis, vertinti gautą skaitmeninę informaciją.

Norėdami susipažinti su programa ir jos galimybėmis, žiūrėkite webinaro vaizdo įrašą:

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!